Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 08.02.2013.
23:07
telegraf.rs, pulsonline.rs A

Preminuo glumac Josif Tatić

Popularni glumac Josif Tatić preminuo je 8. februara, kod kuće, u snu. Osim po ulozi druga Jataganca u seriji "Bolji život", pamtićemo i ga i po filmovima "Tri karte za Holivud", "Vizantijsko plavo", "Za sada bez dobrog naslova", "Poslednji krug u Monci"...


Veliki glumac i legenda: Josif Tatić (desno) kao drug Jataganac
 

Legenda jugoslovenskog glumišta, glumac Josif Tatić (67) preminuo je u Beogradu. Studirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Od 1968. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali je glumio i u ostalim pozorištima (SKC, Zvezdara teatar, Narodno pozorište u Beogradu i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu).

Prvu ulogu Josif Tatić ostvario je u filmu "Deca vojvode Šmita" Vladimira Pavlovića, a potom u ostvarenju "Jutro" Mladomira Puriše Đorđevića.

Slede naslovi: Vuk sa Prokletija, Horoskop, Devojka sa Kosmaja, Hleb, Samrtno proleće, SB zatvara krug, Košava, Povoljan vetar, Petrijin venac, Hajduk, Snovi, život, smrt Filipa Filipovića, Kad sveci marširaju, Sok od šljiva, Široko je lišće, 13. jul, 1983. Balkan ekspres, Još ovaj put, Kamiondžije opet voze, Lazar, Kraj rata, Neuspela mućka, Tajvanska kanasta, Jagode u grlu, Bal na vodi, Dogodilo se na današnji dan,Tesna koža 2, Bolji život, Za sada bez dobrog naslova, Otpadnik, Boj na Kosovu.

Zatim: Posledlji krug u Monci, Hajde da se volimo 2, Hajde da se volimo 3, Vizantijsko plavo, Bolje od bekstva, Tri karte za Holivud, Ni na nebu ni na zemlji, Rođen kao ratnik, Paket aranžman, Bila jednom jedna zemlja, More largo, Spasitelj, Bure baruta, Nož, Tajna porodičnog blaga, Porodično blago, Lavirint, Novogodišnje venčanje....

Igrao je još i u fillovima: Život je čudo, Nesreća uvek ima tendenciju da se povećava, Hadersfild, Naša mala klinika, Uvođenje u posao, Pozorište u kući, Ljubav i drugi zločini, Turneja, Ulica lipa, Čekaj me, ja sigurno neću doći, Sva ta ravnica, Dva smo sveta različita, Turneja (TV serija).

Ostaće upamćen i po hit predstavi "Šovinistička farsa" koju je sa Predragom Ejdusom igrao preko hiljadu puta, širom stare Jugoslavije, do samog početka rata.

Josif Tatić rođen je u Novom Sadu 13. aprila 1946. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Bebu i ćerke Hristinu i Jelisavetu. Sahrana i komemoracija proslavljenog glumca biće naknadno objavljena.

POVEZANE VESTI

Petak 08.02.2013. 23:24
Vjecnaja pamjat...
Subota 09.02.2013. 00:58
Nek mu je laka zemlja... Hudersfild je jedan od zadnjih filmova u kojima je glumio, film preporucujem da se odgleda.
Subota 09.02.2013. 10:38
Duboko saucesce porodici!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online