Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 20.10.2010.
03:19
Tanjug A

Miki Manojlović nagrađen u Njujorku

Glumac Predrag Miki Manojlović osvojio je nagradu za najbolju glumu na upravo završenom filmskom festivalu GSIFF (Gotham Screen International Film Festival) u Njujorku i to za ulogu u filmu "Neka ostane među nama" Rajka Grlića. To ostvarenje proglašeno je najboljim filmom festivala.

Savremena filmska drama, čija radnja je smeštena u Zagreb, nastala je u produkciji "Mainfrejma", u koprodukciji NP7 iz Hrvatske, studija "Maj" iz Slovenije, kuće "Yodi" iz Srbije i Hrvatske radio-televizije.

Miki Manojlović u nagrađenoj ulozi

U konkurenciji je bilo 10 filmova, među kojima i najnovije delo Žan-Lika Godara "Film Socialism" i švajcarsko-makedonska kopprodukcija "Rat je završen".

Direktor festival Majkl Ganter izjavio je da je ponosan što su organizatori u program uspeli da uvrste dve svetske i pet američkih premijera.

U izjavi nakon dobijanja nagrade Manojlović je rekao da je zadovoljan priznanjem, ali i da je to prilika da se ukaže na stanje u našoj kinematografiji.

"Dobro je da je neko iz Evrope dobio u Americi nagradu, radujem se i drago mi je zbog toga", rekao je Manojlović, zapitavši kakve sve uspehe treba da postignemo u inostranstvu da bi se doneo zakon o kinematografiji u našoj zemlji.

Manojlović, koji je i predsednik Filmskog centra Srbije, smatra da je film kao umetničko delo strateški jako važna oblast i da zbog toga mora imati zakonsku uređenost, regulativu.

On je podsetio da se iz budžeta dobija svega 2,4 miliona evra za sve festivale i sve filmove, od najkraćeg do najdužeg, na godišnjem nivou, ocenivši da je taj iznos smešan.

"Dakle, lepo je osvojiti, dobiti nagradu u inostranstvu, ali bi bilo još lepše da se kod nas politika ne meša u kinematografiju", kazao je Manojlović.

POVEZANE VESTI

Petak 08.07.2011. 19:21
Cestitke.........
Sreda 20.10.2010. 10:04
Covek postao mason...sta reci ..
Sreda 20.10.2010. 11:15
"Dakle, lepo je osvojiti, dobiti nagradu u inostranstvu, ali bi bilo još lepše da se kod nas politika ne meša u kinematografiju", kazao je Manojlović.....BILO BI NAJLEPSE DA SE AMERICKA I UOPSTE POLITIKA NE MESA U KINEMATOGRAFIJU!!!...sto je vise nego ocigledno...pogledajte koliko su narucenih antisrpskih filmova napravili u zadnjih 20 godina....to isto rade sa bilo kojom nacijom sa kojom imaju sukob...dakle demonizuju...zato Miki ne seri i paaaali.....dobar si glumac i ne treba da pricas o onome sto ne razumes ili ti to namerno?....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online