Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.12.2015.
12:21
rs.n1info.com A

Film po kultnoj pesmi "Pišonja i Žuga"

Velika kampanja za podršku produkciji filma i tv serije "Balada o Pišonji i Žugi" trajaće do 20. januara 2016. u okviru koje će fanovi kultne pesme ali i drugih pesma predratnog "Zabranjenog pušenja" po kojima se snima ovaj film i tv serija, ali i pokreta "New Primitives" i zlatnog dobra Sarajeva osamdesetih imati priliku da sami podrže produkciju ovog dugoočekivanog filmskog projekta.

printscreen youtube
Kultna pesma uz pomoć obožavalaca i na filmskom platnu

Kampanja se realizuje putem digitalne platforme "Indiegogo" koja je dostupna u čitavom svetu, tako da će svi oni koji žele da podrže ovaj projekat imati priliku da to urade bez obzira u kojoj zemlji sveta žive.

Igrani film i tv seriju "Balada o Pišonji i Žugi" režiraju poznati bosanskohercegovački reditelj Jasmin Duraković i autor kultne pesme Sejo Sekson. Scenario za film je, osim Seje Seksona, pisao beogradski pisac i dramaturg Vladimir Đurđević, dok glavne uloge u ovome filmu, između ostalih, igraju Dino Sarija (Žuga) i Ivan Đorđević (Pišonja).

Amilu igra beogradska glumica Jelena Gavrilović, a ostale heroje sarajevskog asfalta igraju Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Goran Navojec, Ivo Gregurević i mnogi drugi glumci iz čitavog regiona. Manji deo filma je već snimljen ovoga leta, a tokom prve polovine 2016. planiran je nastavak i završetak snimanja ovoga projekta.

Film je velika regionalna koproducija (BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Kosovo), a očekuje se ulazak u projekat i partnera iz Makedonije i Crne Gore. Producent filma je DEPO iz Sarajeva, a koproducenti su Media Aquistions i Fokus (Hrvatska), Met Po Production (Srbija), Ars Media (Slovenija) i Alba Film House (Kosovo).

Budući da je ovoga leta već sniman manji deo filma, produkcija je odlučila da javnosti omogući gledanje najavnog trejlera u trajanju od devet minuta:

U produkciju tv serije uključene se neke od vodećih televizijskih stanica u regonu, a glavni partner filma je Sarajevska pivara. Sponzori fima su i Kovan EKOline i Plamingo (Gračanica), a očekuje se ulazak i drugih domaćih kompanija u pomoć za realizaciju projekta.

Autori i pokretači naglašavaju da će veliku ulogu u realizaciji imati sama publika, te zato im nude priliku da podrže produkciju ovoga filma i tv serije u fazi njegovog nastajanja, a svi onih koji to urade dobiće satisfakciju putem besplatnih karata, digitalnih paketa filma i muzike iz ovoga filma, postera i majica ili i mogućnosti da učestvaju u snimanju filma ili budu partneri ili čak koproducenti ovoga projekta.

Svi oni koji to žele putem platforme Indiegogo ali FB stranice filma, mogu se sami upoznati s mogućnostima koje im se nudi putem ove jedinstvene online kampanje.  Sve informacije, predloge i ideje u vezi ove fundraising kampanje ali i podrške filmu na druge načine mogu svoje upite, ideje i predloge, slati na adresu depozona@depo.ba

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online