Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.04.2015.
09:20
D. Dušanić - Vesti A

Naši zemljaci željni su domaćeg filma

Posle uspeha u Srbiji i Crnoj Gori, film "Gorčilo - jesi li došao da me vidiš" reditelja Milana Karadžića, uskoro će moći da vidi i publika u regionu i dijaspori. Ekipa ovog filma s posebnim nestrpljenjem očekuje premijeru u Beču koja je zakazana za 17. april.

M. Karović
Niže uspehe: Milutin Mima Karadžić

- Veoma smo raspoloženi da napravimo premijere u dijaspori, ali ipak to ne zavisi od nas, jer mora neko da nas pozove da bismo došli. Dolazak ekipe filma ne košta toliko mnogo. U svakom slučaju treba izdvojiti manje para za, recimo, nas šestoro, nego za dolazak jedne pevačice - kaže Milutin Mima Karadžić glavni glumac i producent filma "Gorčilo".

Nagradna igra

Premijera filma "Gorčilo - jesi li došao da me vidiš" u Beču zakazana je za petak 17. april u UCI Kinowelt Millennium City (Wehlistrasse 66, 1200 Wien), uz prisustvo glumačke ekipe. Za premijeru ovog filma u Beču, posetioce Vesti-Online čekaju 5x2 besplatne ulaznice, a najbrži čitaoci "Vesti", koji se jave putem mejla austrija@vesti.de mogu da osvoje po 2 karte za premijeru ovog filma!

Koliko se razlikuje publika u dijaspori od one u Srbiji, Crnoj Gori i na prostoru bivše Jugoslavije?
- Mnogo! Nisu naši zemljaci, koji žive i rade u inostranstvu, željni su domaćeg filma i pozorišnih predstava. Otvoreno ću reći o tome šta mislim - naša dijaspora prednost je oduvek davala gostovanjima pevača. Jer, mlađe generacije, deca i omladina, mahom ne govori maternji jezik, pa ne mogu da razumeju pozorišnu predstavu ili film. To je nešto što se ne može tek tako promeniti. Ima sve to veze i sa našim pesnicima, književnicima, glumcima, koji su ranije odlazili po inostranstvu, ali sada sve ređe.

Vi ste često kao glumac gostovali po dijaspori i imali ste uspeha...?
- Prvi put veliki proboj i pompu napravili smo Dara Džokić i ja sa komadom "Mješoviti brak". Igrali smo pred prepunom salom, ulaznice su bile rasprodate, gostovali smo po nekoliko puta u istim gradovima. Sećam se da smo, recimo, prokrstarili celu Australiju. To je bila čista komedija, bez nacionalističkog prizvuka! Slično je bilo i sa "Prvom bračnom noći" opet ljubavnom komedijom, sa kojom sam obišao ceo svet. I film "Gorčilo" je lepa priča i sjajna komedija, sa kojom možemo da gostujemo širom sveta, ali potrebno je da neko povuče prvi korak.

Kakve uspomene nosite sa takvih gostovanja?
- Bilo je i smeha i suza na mojim gostovanjima u dijaspori. Na različitim destinacijama sretao sam drugare iz mladosti, našao sam i neke rođake, a sticao sam i nova prijateljstva, koja i danas negujem. Tako je u Sidneju porodica Maksimović, pa moj drug Igor Saveljić iz Beograda, koga znaju kao Igor Obrva, a u Australiji sam imao i jednu veliku ljubav.

Geometar u crnogorskom selu

Radnja filma "Gorčilo- jesi li došao da me vidiš" po tekstu Miodraga Mime Karadžića smeštena je u crnogorskom brdskom selu 1968. godine, koja je bila godina promena u bivšoj Jugoslaviji. U selo dolazi geometar Laza kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta, što dovodi do niza komičnih situacija sa meština. Uloge tumače Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Mladen Nelević, Anita Mančić, Viktor Savić i drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online