Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 30.03.2013.
14:38
J. A. - Vesti A

Knez Pavle okupio Karađorđeviće

Kraljevska porodica prisustvovala je premijeri dokumentarnog filma "Miris bosiljka", koja je održana u svečanoj sali Muzeja jugoslovenske kinoteke. Domaćica večeri bila je princeza Jelisaveta Karađorđević, koja je na ulazu dočekivala goste, a najviše se raspitivala kada će da stigne prestolonaslednik.

Jelisaveta sa vladikom  Andrejom i ostalim gostima
 

Film o prenosu posmrtnih ostataka kneza Pavla, kneginje Olge i Kneževića Nikole i sahrani na njihovom konačnom počivalištu na Oplencu u oktobru 2012. privukao je mnogobrojnu publiku. U prvim redovima sedeli su prestolonaslednik Aleksandar, princeza Katarina, prinčevi Petar i Filip.

Portret kneza Pavla: Jelisaveta sa slikarom Draganom Stojkovim

Princeza Jelisaveta se srdačno pozdravila sa njima, iako se priča da godinama nisu u dobrim odnosima, a najviše je sa svojim bratancima, prinčevima Petrom i Filipom razgovarala, ali na engleskom jer prinčevi još nisu naučili srpski jezik.

Bilo je lepo videti ih zajedno. Iako je bila najavljena princezina ćerka Katarina Oksenberg, ipak nije stigla da dođe jer, kako kažu, ima dosta obaveza u Americi.


Jelisaveta sa princom Aleksandrom
 

Premijeri filma prisustvovali su vladika Andrej izaslanik Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, profesor Oliver Antić, specijalni savetnik Predsednika Srbije Tomislava Nikolića, veliki rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asijel, kao i predstavnici Vojske Republike Srbije, diplomatskog kora i drugi uvaženi gosti.

POVEZANE VESTI

Subota 30.03.2013. 15:16
Ови јади од принчева што ни СРПСКИ НИСУ НАУЧИЛИ
Subota 30.03.2013. 14:51
Englezi opet guraju prvake svojih obavestajnih sluzbi u Srbiji. Ovaj oficir engleske obavestajne sluzbe Aca Trba je prava gramziva kopija svojih predaka. Knez Pavle, iako veliki tragicar i overivac granica danasnje NDH koje su stvorili Englezi a koje su u pocetku bile jos vece nego ove sadasnje, je opet bio najpozivitivnija licnost medju Karadjordjevicima. Njegova zelja da ne bude na vlasti vec u svom anonimnom i umetnickom svetu ga je cinila trezvenijim, skromnijim i manje malignim po Srbiju od ostalih Karadjordjevica. Zato su ga Englezi i sklonili i kao i sve svoje saveznike - izdali i ostavili da umre u tudjini, kao pas, zaboravljen i ostavljen od svih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online