Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 28.03.2013.
09:03
Srna A

Kusturica: Snimiću film o trgovini ljudskim organima na Kosovu

Režiser Emir Kusturica najavio je da će snimiti film o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji. Kako kaže, piše scenario za film o preprodaji ljudskih organa na Kosovu "što je najstrašnija istina koja se godinama skriva".

Napraviću film o najstrašnijoj istini koja se godinama skriva: Kusturica

Film će snimati u Rusiji, jer mu "neće biti dozvoljeno da to uradi na Kosovu".

"Pa tamo ne može da uđe ni šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, a ne ja", rekao je Emir Kusturica na predavanju studentima Filozofskog fakulteta u Nišu, prenosi "Blic".

Kusturica je naveo da je Kosovo velika tema za literaturu i film, ali da do sada ništa nije urađeno. On ističe da na osnovu filmova koji su snimljeni o Srbiji i srpskom narodu, svet ima crnu sliku o Srbima.

"Tome su doprineli i naši filmski reditelji koji su trčali u inostranstvo i tražili pare za snimanje filmova, ali su ih dobijali samo ako su bili negativni za Srbiju", dodao je slavni srpski režiser i naveo da se posle poslednjih ratova na prostoru bivše Jugoslavije stvorio negativan mit o Srbima kao genocidnom narodu, a neki čak pokušavaju da Srbe prikažu kao genocidnije od Nemačke u Drugom svetskom ratu.

"To je strašna propaganda. Ne želim da branim ničije zločine, pa ni srpske, ali neshvatljivo je da bilo ko može da uporedi događaje u Drugom svetskom ratu sa onim što se događalo u ratovima u bivšoj SFRJ", rekao je Kusturica i dodao da je bilo dosta inostranih filmova koji su snimljeni po izmišljenim događajima, koji su Srbe prikazali u jako lošem svetlu.

"Čak je i Holivud snimio filmove sa velikim filmskim zvezdama, kao što je Ričard Gir, ali to je jako loš film. I Penelopa Kruz je glumila u katastrofalnom filmu, a da ne govorim o filmu Anđeline Džoli 'U zemlji krvi i meda' ", podseća Kusturica i ocenjuje da su svi ti filmovi propali, jer se ne može na osnovu lažnog materijala napraviti veliko delo.

Kusturica je dodao da nikada nije dobio ponudu da radi film po nečijem nalogu i da neće da traži pare od države ni za jedan svoj film.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.03.2013. 09:17
По Емиру се види колико смо велик народ.
Četvrtak 28.03.2013. 09:38
Postovani Gospodine Emire. Bilo bi mi jako drago da osnujete fond za finansiranje tog filma. Meni licno ,ali znam mnoge Srbe koji bi drage volje pomogli finansijski i tako postali mali deo ove vase epohalne ideje. Sve nas boli ova neistina, i propaganda koja se nadvila nad nama,i ja vas molim kao coveka da i nama omogucite da budemo mali deo ovog vaseg projekta. U nadi da ce mo uskoro videti broj ziro racuna ,na koji mozemo da uplatimo novac,zelim vam sve najbolje u vasem privatnom zivotu, kao i u stvaralastvu.
Četvrtak 28.03.2013. 10:24
Нисам ни сумњао ко ће "имати петљу" и снимити филм о геноциду(како другачије оквалификовати насилно вађење органа из заробљених Срба?!) над српским народом КиМ!То само може таква људина као што је г.Емир Кустурица!Било би корисно споменути и оне јаднике,њих 60-ак,побијене у Б.Броду (почетком рата у БиХ од стране хрв."зенги"!) којима су такође извађени органи али и да се у филму појаве (макар тренутно!) преживели дечак из "жуте куће" и Немац Јохан,чиме би филм добио на вредности.Још ако наше министарство културе случајно помогне овај изузетно користан пројекат,онда стварно има наде да свет сазна истину о дешавањима на Балкану!Нека му је Бог на помоћи!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online