Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.02.2015.
11:12
Z. M. A

Menadžer Fantom: Lažima žele da mi napakoste

U jeku češljanja estrade od strane inspektora Poreske uprave u Beogradu koja proverava imovinu, ali i koliko zarađuju pevači u medijima se pojavljuju razne priče. Brojni pevači koji već danima dolaze po pozivu inspektora na razgovor kažu tek po nešto novinarima, u Poreskoj upravi ćute i rade svoj posao što daje prostora za brojne spekulacije.

AP
Da li je poznati menadžer ključni svedok u istrazi Poreske uprave protiv pevačica? (Foto: Ilustracija)

Tako se pre neki dan u srpskom tabloidu "Informer" pojavila vest kako je ključni svedok u istrazi Poreske uprave poznati menadžer iz Beča Fikret Vukalić Fantom. Sa senzacionalističkim naslovom i tekstom kako će on navodno "pola srpskih pevačica oterati u zatvor" "Informer" donosi poluinformacije, a da pri tom uopšte nisu ni razgovarali sa Vukalićem, koji je do sada uspešno i bez ikakvih problema sarađivao sa najvećim estradnim zvezdama iz regiona.

Međutim, poznati estradni menadžer iz Beča za "Vesti" demantuje sve priče prema kojima je on navodno nekakav ključni svedok u istrazi povodom utaje poreza pevača.

- Ja nemam nikakve veze sa Poreskom upravom u Srbiji. Neko ko želi da mi naudi lansirao je ovu priču - istakao je Fantom za "Vesti".

On je kazao da je gnusna laž da namerava da dođe i govori u Poreskoj upravi o estradnim zvezdama.

- Svako ko me poznaje zna da tako nešto ne bih uradio. Koliko Poreska uprava u Srbiji ima veze sa koncertima Eltona Džona u Londonu, toliko ja imam veze sa tom ustanovom. Neko želi da me zavadi sa zvezdama - naglasio je Fantom.

On ukazuje da poseduje zvanično preduzeće Fantazi prodakšn koje organizuje koncerte sa našim zvezdama, i da posle svakog nastupa pravi obračun koji šalje nadležnim vlastima u Austriji.

- Ja radim legalno i plaćam sve svoje obaveze. Poslujem u skladu sa zakonom, a tako i po pitanju poreza - poručuje Vukalić. On naglašava da je žalosno što pojedini mediji svoj tiraž prave na osnovu laži.

- Ja umetnicima ne mogu zasmetati, već ako sam u prilici, samo mogu pomoći - poručuje poznati bečki menadžer Fikret Vukalić Fantom.

Inspektori rade svoj posao

Poreska uprava do sada je proverila poslovanje bar pola estrade, pa su na razgovoru sa inspektorima između ostalih bili i Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Miroslav Ilić, Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Mile Kitić sa suprugom Martom Savić, Aco Pejović, Radmila Manojlović... U sinhronizovanoj akciji pre desetak dana inspektori su upali u prostorije Granda, Miligrama, Siti rekordsa i Melos estrade kako bi proverili dokumentaciju ovih preduzeća. Kao direktor Granda Saša Popović je čak tri puta bio u Poreskoj upravi gde je zajedno sa inspektorima češljao dokumentaciju. Međutim, svi pevači se slažu u jednom - inspektori samo rade svoj posao, a porez mora da se plaća. Inače, većina pevača je inspektorima podnela i adekvatnu dokumentaciju o svom poslovanju i tvrde da nemaju razloga za brigu. E, sad da li je zaista tako reći će inspektori Poreske uprave kada završe svoj posao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online