Ponedeljak 02.02.2015.
11:12
Z. M.

Menadžer Fantom: Lažima žele da mi napakoste

AP
Da li je poznati menadžer ključni svedok u istrazi Poreske uprave protiv pevačica? (Foto: Ilustracija)

Tako se pre neki dan u srpskom tabloidu "Informer" pojavila vest kako je ključni svedok u istrazi Poreske uprave poznati menadžer iz Beča Fikret Vukalić Fantom. Sa senzacionalističkim naslovom i tekstom kako će on navodno "pola srpskih pevačica oterati u zatvor" "Informer" donosi poluinformacije, a da pri tom uopšte nisu ni razgovarali sa Vukalićem, koji je do sada uspešno i bez ikakvih problema sarađivao sa najvećim estradnim zvezdama iz regiona.

Međutim, poznati estradni menadžer iz Beča za "Vesti" demantuje sve priče prema kojima je on navodno nekakav ključni svedok u istrazi povodom utaje poreza pevača.

- Ja nemam nikakve veze sa Poreskom upravom u Srbiji. Neko ko želi da mi naudi lansirao je ovu priču - istakao je Fantom za "Vesti".

On je kazao da je gnusna laž da namerava da dođe i govori u Poreskoj upravi o estradnim zvezdama.

- Svako ko me poznaje zna da tako nešto ne bih uradio. Koliko Poreska uprava u Srbiji ima veze sa koncertima Eltona Džona u Londonu, toliko ja imam veze sa tom ustanovom. Neko želi da me zavadi sa zvezdama - naglasio je Fantom.

On ukazuje da poseduje zvanično preduzeće Fantazi prodakšn koje organizuje koncerte sa našim zvezdama, i da posle svakog nastupa pravi obračun koji šalje nadležnim vlastima u Austriji.

- Ja radim legalno i plaćam sve svoje obaveze. Poslujem u skladu sa zakonom, a tako i po pitanju poreza - poručuje Vukalić. On naglašava da je žalosno što pojedini mediji svoj tiraž prave na osnovu laži.

- Ja umetnicima ne mogu zasmetati, već ako sam u prilici, samo mogu pomoći - poručuje poznati bečki menadžer Fikret Vukalić Fantom.

Inspektori rade svoj posao

Poreska uprava do sada je proverila poslovanje bar pola estrade, pa su na razgovoru sa inspektorima između ostalih bili i Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Miroslav Ilić, Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Mile Kitić sa suprugom Martom Savić, Aco Pejović, Radmila Manojlović... U sinhronizovanoj akciji pre desetak dana inspektori su upali u prostorije Granda, Miligrama, Siti rekordsa i Melos estrade kako bi proverili dokumentaciju ovih preduzeća. Kao direktor Granda Saša Popović je čak tri puta bio u Poreskoj upravi gde je zajedno sa inspektorima češljao dokumentaciju. Međutim, svi pevači se slažu u jednom - inspektori samo rade svoj posao, a porez mora da se plaća. Inače, većina pevača je inspektorima podnela i adekvatnu dokumentaciju o svom poslovanju i tvrde da nemaju razloga za brigu. E, sad da li je zaista tako reći će inspektori Poreske uprave kada završe svoj posao.

2024 © - Vesti online