Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.02.2013.
13:04
D. Petrović, V. Tasić - Vesti A

I lažne batine plaše estradu

Adil Maksutović, budući zet Džeja Ramadanovskog i prošlogodišnji pobednik Grandovog festivala, nedavno je, navodno, pretučen i opljačkan posle tezge u Brčkom, pišu bosanski mediji.

Ppriča samo na televiziji: Adil Maksutović

Kako Maksutović ne daje izjave za pisane medije, već isključivo za TV stanice ovu vest bilo je teško proveriti iz prve ruke, mada je pevač otkazao sva gostovanja u BiH, pa i koncert u Sarajevu zakazan za 8. mart. Zabrinuta za kolegu, jer je i sama dobila batine pre tri godine u Beogradu, Adila je nazvala Selma Bajrami.


- Uplašila sam se za Adila i odmah sam ga pozvala telefonom, ali on tvrdi da nikakvih batina nije bilo! - rekla je za "Vesti" Selma Bajrami.


Bilo kako bilo, činjenica je da su pevači poslednjih meseci i godina dobijali batine i sa lakšim ili težim posledicama završavali u bolnici.

Tako su Darko Lazić i Slobodan Vasić prebijeni ispred jedne diskoteke u Budvi prošlog leta, a epilog tuče bilo je nekoliko kopči na Darkovoj glavi. Na meti nasilnika i to više puta bio je i Ivan Gavrilović, koga su grizli za nos, ali i tukli na Jahorini. U nedavnom intervjuu za "Vesti" Acko Nezirović je otkrio da je jednom prilikom imao "neprijatan susret" sa jednim žestokim momkom koji mu je uperio cev pištolja u glavu i terao ga da peva.

Završila u bolnici: Selma Bajrami
 

Ali, mu to nije bilo dovoljno, pa je čak i opalio, ali je na sreću umesto prave municije pištolj bio napunjen ćorcima što je Acko saznao tek naknadno. Ni žene nisu pošteđene neprijatnosti, pa je Jana Todorović na jednoj romskoj svadbi bila svedok masovne tuče u kojoj je učestvovalo čak 500 zvanica.

Na sve strane letele su čaše, flaše i stolice, ali ona nije povređena. Manje sreće imala je Katarina Ostojić Kaja koja je pre neku godinu dobila batine ispred jednog beogradskog kluba naočigled obezbeđenja i završila u bolnici, a batine u Beogradu je svojevremeno dobila i Selma Bajrami. Goga Sekulić i Mia Borisavljević prošle su samo sa nekoliko šamara, iako su kasnije obe tvrdile da nikakvog šamaranja nije bilo.

Stojanka Bodiroža Ćana

Najgore je, ipak, prošao Aca Lukas koji je pre četiri godine upucan u desnu nogu jer je, navodno, pokušao da zaustavi krađu svog automobila. Posle svega što se dešava ne čudi što mnogi pevači strepe šta ih čeka na tezgama. Ali, da se peva i radi mora, pa i kad postoji rizik da umesto para dobiju batine.


- Problem je što mi pevači nismo zaštićeni. Dok radimo, izloženi smo svemu i svačemu - od batina do podmetnutih bombi. Ova profesija je srozana na najniži nivo. U opštem bezakonju nije ni čudo šta se svašta dešava. Ogorčena sam što nasilje kao da niko ne osuđuje - kaže Stojanka Bodiroža Ćana, koja priznaje da joj nije svejedno kada čuje ovakve priče, jer i sama sutra mora da ide na tezgu. Zato dobro pazi s kim pogađa tezgu i gde će pevati.
 

Glumataju zvezde

Era Ojdanić

- Mislim da je problem što mnogi pevači zaboravljaju da moraju da se prilagode i uklope u društvo u koje su došli, što mlade kolege ne umeju ili neće. Ako sam u društvu ljudi koji piju, moram i ja da popijem bar čašicu i da im pokažem da ih poštujem. Mlađe kolege najčešće glumataju veće zvezde nego što jesu i tako sebi prave probleme. Ako te neko pozove da pevaš i plaća ti za to, on hoće da mu budeš ravan i nikako ne smeš da štrčiš. Ako nećeš tako, eto ti problema - smatra Era Ojdanić.


Lažni bombaši

Pored batina pevači su često i na meti lažnih bombaša, najčešće u Hrvatskoj i Bosni, mada je u pozadini najčešće međusobni obračun dvojice gazda lokala koji bi da upropaste posao konkurenciji. Taman kada se zakuhta koncert u policiju stigne anonimna prijava o postavljenoj bombi, u lokal upada policija sa psima, kreće pretres što je najčešće i kraj koncerta. Iako su uglavnom u pitanju lažni bombaši ni pevačima nije lako, a na meti su bili mnogi od Mileta Kitića do Nede Ukraden. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online