Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.11.2011.
14:13
V. Tasić - Vesti A

Neću na Šabanu da stičem popularnost

Utisci sa prvog beogradskog koncerta Šabana Šaulića još se nisu slegli, a na estradi se već prepričava ponašanje pojedinih pevača na njegovom nastupu.

Među brojnim kolegama bio je i Šeki Turković, koji je bio smešten na bini uz Šabana, ali se prvi pokupio i sišao sa scene. Njegov postupak pokrenuo je tračeve na estradi, dok drugi šapuću da mu zavide što se odvažio da pred kamerama ustane i ode.


- Svašta! Jednostavno, ustao sam da protegnem noge i da popušim cigaretu, a onda sam se vratio. Nije mi se svidelo što pevači sede na bini, pa sam seo ispred bine, mada bi mi bilo najdraže da sam sedeo u publici. Za razliku od mnogih koji su se gurali kako bi ih snimile kamere, još pre početka koncerta, ja sam se sklanjao. Nisam došao na Šabanov koncert da bih na njemu sticao popularnost i podsećao ljude da još postojim! - kaže Turković.


Šta fali tome da vas kamere uhvate?

- Znate šta - Šauliću svaka čast. On je ljudina, pevačina, legenda... Koncert je bio fantastičan, za pamćenje i uživao sam te večeri. Ali, bilo mi je muka i to nema veze sa sjajnim domaćinom Šabanom. Bilo mi je muka od kolega koji su se gurali kako bi bili što zapaženiji. Uvek sam se grozio takvih stvari. Guraju se na snimanjima TV emisija, guraju se na koncertima... Onome ko nije takav, a ja nisam, da se život smuči. U stanju su kolegi nogu ili ruku da slome samo da se utrpaju ispred njega. Brukaju i sebe i profesiju. Da ne pričam o onome koji je kao s neba skočio na scenu. Taj se ponaša kao da je Beograd oslobodio!

Mislite na Harisa Džinovića?

- Nema potrebe da bilo kome spominjem ime. Svi su videli ko je iskočio na scenu i pevao sa Šabanom jednu pesmu a da tekst nije znao. Mnogi su to posle komentarisali isto kao i ja, ali niko neće javno da kaže. Paze da se nekom ne zamere. Estrada je puna poltrona i licemera. U stvari, ne znam šta i meni treba ovo sad da pričam, kad sam davno shvatio da se kriva Drina ne može ispraviti.

Zašto se, kao pojedine vaše kolege, lepo ne učlanite u neku partiju i rešite sve

probleme?



- Danas, ako nisi dovoljno bezobrazan, drzak i nevaspitan, ako nisi blizak sa političkim moćnicima, ne možeš gotovo ništa da uradiš. Meni niko ništa nije nudio, jer se ne družim sa aktuelnim veličinama. Šta da radim kad sam glup za politiku, a neću da budem ničiji poštar ili potrčko koji će političarima, kriminalcima ili estradnim zvezdama da dojavljuje šta se gde radi. Ali, ko zna. Možda i ja jednog dana prolupam, pa se nekome prišljamčim da ne nadrljam. Jer, kako stoje stvari, kad je čovek sam bez zaštite moćnika, može samo da nadrlja.
 

Može i bez Granda


Priča se da vas je Saša Popović nedavno ponovo odbio i da opet niste u dobrim odnosima s njim?


- Nisam se sa njim nikad ni svađao. Samo sam pre nekoliko godina izneo svoje mišljenje, a on me je isterao iz kancelarije i rekao mi: "Ne trebaš mi više u životu!" Kasnije smo se sreli, izljubili se i on mi je predložio da zakopamo ratne sekire. A, ja ratnu sekiru nikad nisam ni držao. Pre tri meseca, Bane Vasić mu je ponudio pesmu "Ništa mi od ruke ne ide" koju sam otpevao. Sale mu je rekao da je pesma dobra, ali da u Grandu nema mesta, ali nema veze može se i bez Granda. Ima malih, dobrih izdavača koji mogu mnogo da učine, a ne pridaje im se odgovarajući značaj.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 13:20
Saban je pevac nad pevacima a pojedini mogu i u krilo da mu sednu i ostace neprimeceni!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online