Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.03.2015.
11:11
D. Dušanić - Vesti A

Mrka se povukao, pljuvači se ućutali

Ana Bekuta (55) već je započela pripreme za koncert koji će na jesen održati u Centru Sava, a kojim će obeležiti tri decenije karijere. A, tokom 30 godina koliko se bavi pevačkim poslom sretala se sa raznim izazovima, ali joj jedna stvar nikada nije pala na pamet - da se povuče sa scene.

Z. K. Munja
Hala čitaocima i kolegama: Ana Bekuta sa nagradama "Vesti"

- Ne, nikada mi nije padalo na um da prekinem s pevanjem i okačim mikrofon na klin. Čak ni u najgorem periodu za mene, a tu mislim na medijsku pljuvačinu koju sam imala, nisam pomišljala da se povučem. Ja sam neko ko pošteno i iskreno radi svoj posao. Kada se vodila ta hajka, definitivno sam shvatila da šta god da se piše ili priča o meni neistinito, bez argumenata i pokrića, mene publika i dalje voli i podržava - kaže Ana.

Svi praznuju, ja radim

- Uoči Dana žena, tačnije 7. marta pevaću u jednoj diskoteci u Orašju u BiH i to po prvi put. Inače, ovaj praznik ne doživljavam na neki poseban način. Trebalo bi da žene dobijaju cveće i poklone, da budu mažene i pažene preko cele godine, a ne samo na Dan žena. Inače, kad svi praznuju, ja radim. To je tako u našem poslu. Jedino sam uvek kod kuće sa porodicom za Badnje veče i Uskrs. Ove godine desio mi se presedan, poremetila sam svoje običaje, pa zapevala za Božić, ali kažu da valja 7. januara započeti posao, kako bi ti bilo blagorodno tokom cele godine.

Kako ste podneli taj period?
- Ma, tad su me još više pozivali na nastupe i bili su na mojoj strani. A da se pre nekoliko godina zaista vodila hajka, videlo se najbolje po tome što je sve stalo, čim je Milutin podneo ostavku na ministarsku funkciju. Odjednom su svi ućutali, ostavili nas na miru, nije bilo prozivki, nisu nas više dirali. Odavno sam oguglala na ogovaranja, zlurade komentare, dugo sam u ovom poslu, među narodom, to je moje prirodno okruženje i ne može se tek tako prekinuti sa pevanjem.

U tradicionalnom izboru "Vesti" osvojili ste nagrade za najbolju pevačicu u 2014. po glasovima naših čitalaca, kao i od vaših kolega. Imate li za proteklih 30 godina neko posebno drago priznanje koje ste osvojili?
- Svaka nagrada je lepa satisfakcija za ono što radiš. Zato hvala vašim čitaocima i mojim dragim kolegama koji su glasali za mene i omogućili mi da dobijem ove divne nagrade, pogotovo u ovim mojim godinama. Priznanja prijaju, ali i obavezuju da se i dalje trudim kako bih opravdala ukazano poverenje. Ipak, neka se niko ne ljuti i pogrešno me ne shvati, ali najveća nagrada nisu materijalna priznanja, iako sam ih tokom karijere prilično dobila. Za mene su najvrednije moje pesme koje su ostale u narodu, publika ih voli, traži, sluša i želi ponovo da ih čuje. Nadam se da će one upravo ostati i posle mene, da žive, da se pevaju. Neka me nadživi bar jedna, biće to veliki uspeh i moja najveća nagrada.

Zašto ste se ponovo odlučili da koncert za jubilej održite u Centru Sava, a ne u prostoru koji prima više publike?
- Brojni prijatelji su navijali da koncert održim u Beogradskoj areni, a ja sam bila neodlučna. Ipak, posle zajedničkog koncerta koji sam imala sa Šabanom Šaulićem i Harisom Džinovićem početkom decembra u Areni prelomila sam i odlučila da ipak ponovo zapevam u Centru Sava. Lepa je Arena, ali je prevelika. Publika je isuviše udaljena od izvođača, ne mogu da ih pogledam u oči kada sam na sceni, nema pravog kontakta. A ja sam pristalica neke prisnije atmosfere, bolje komunikacije sa posetiocima, koja je u Centru Sava moguća. Ta dvorana je baš po mojoj meri.

Koncert u drugoj polovini oktobra

- Priželjkivala sam da održim koncert za jubilej početkom septembra oko mog rođendana kada se navršava tačno 30 godina od objavljivanja mog diskografskog prvenca, ali sam odustala. Pre svega zbog godišnjih odmora, koji su i dalje aktuelni u to vreme, početka školske godine i još nekih bitnih stvari, pa sam odlučila da koncert u Centru Sava održim u drugoj polovini oktobra. Ma koliko da sam sebi želela da priuštim idealan rođendanski poklon, ipak sam sve prolongirala za nekoliko nedelja. Ali, ne mari, nadam se da će sve ostalo biti kako sam zamislila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online