Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.12.2018.
21:10
Ž. Marković - Vesti A

Veterani glavne zvezde Zavičaja

KUD Zavičaj iz Vintertura, aktuelni prvak Dečje smotre srpskog folklora u Švajcarskoj, nedavno je održao zabavu u Neftenbahu kraj Vintertura. Pored domaćina na bini su nastupali i gosti, udruženja: Sveti Sava iz Cuga i Ras iz Lucerna.

Ž. Marković
Ovacije: Veteranke Zavičaja

U prepunoj sali program koji je izuzetno vodio Vladimir Miljković, otvorili su "pilići" Zavičaja igrama iz Šumadije, potom su nastupali dečji, srednji i izvođački ansambl domaćina, srednji ansambl gostiju iz Lucerna i prvi ansambl "Svetog Save iz Cuga. Pevačka grupa zavičaja izvela je "Udaću se, udaću se", a onda su na binu stupali veterani domaćina, grupa koju su nazvali Nikad nije kasno.

Ovo je bio njihov premijerni nastup, a publika je bila očarana oni, što su prikazali. Na kraju je sve začinio prvi ansambl Zavičaj pevanjem pesme: "Kad poteram brda niz goveda" i igrama iz Banata.

Posle nastupa svih folklornih ansambala domaćini su uručili zahvalnice i prigodne poklone predstavnicima gostujućih ansambala, a potom je nastvaljeno veselo druženje.

- Sala je bila prepuna, a zabava odlična, vesela, sa veoma bogatim kulturno-umetničkim programom za šta se pobrinulo naših pet ansambala, naše dve pevačke grupe, ali i ansambli gostujućih društava iz Cuga i Lucerna. Moram da izdvojim premijerni nastup našeg novoosnovanog ansambla Nikad nije kasno, koji je propraćen ovacijama i aplauzom od prvog do poslednjeg koraka - bio je izuzetno zadovoljan Jovica Lazarević, predsednik Zavičaja.

Atraktivno: Prvi ansambl Zavičaja

On se u ime članova svog društva zahvalio svima koji su došli na zabavu, kao i gostujućim društvima koji su doprineli lepoj atmosferi i druženju.

A jedan od onih koji su došli na zabavu je i Marko Stanković koji je sa drugovima stigao iz St. Galena.

- Volim folklor, ranije sam i ja igrao u Roršahu, a ovde sam došao da vidim kolege iz Zavičaja. Sjajna je atmosfera, dobro se družimo, a video sam i neke poznanike posle dužeg vremena, tako da sam baš zadovoljan što sam došao - kaže Stanković.

Suze na rastanku

Rade Lazarević, dosadašnji umetnički rukovodilac dečjeg ansambla bio je pomalo i tužan posle zabave

- Katarina Janković i ja smo već četvrtu godinu smo umetnički rukovodioci srednjeg dečjeg ansambla od 12 do 16 godina. Pre tri godine smo bili švajcarski i evropski prvaci, a ove godine ponovo smo bili prvi u Švajcarskoj. Deca su se izuzetno vezala za nas, a i mi za njih jer smo puno vremena provodili zajedno.

Česte su probe, ali išli smo i na kuglanje, na izlete u Evropa park i druga mesta, pa na gostovanja. Ove godine Katarina i ja prestaćemo da budemo umetnički rukovodioci, pa su suze su išle i nama i njima - iskren je Rade.

Marko Stanković (u sredini) sa drugovima

Njemu i Katarini Janković, srednji dečji ansambl je na bini uručio i poklone i cveće za dosadašnju lepu saradnju i za rastanak.

Druženje i posle probe

Jovica Lazarević, navodi da je ansambl veterana osnovan početkom godine da ga čine, uglavnom, roditelji igrača dečjih grupa.

- Probe novoosnovanog ansambla se održavaju petkom a posle proba se, uz čašicu šljivovice druženje često produži do kasno u noć.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Titula ide u Zavičaj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online