Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.11.2018.
19:15
Ž. Marković - Vesti A

U istom kolu tri brata

Srpski kulturni klub "Sveti Sava" iz Altštetena je organizovao zabavu u sportskoj sali u St. Margretenu, a gosti su im bili članovi KUD "Nikola Tesla" iz Lucerna. Nastupali su folklorni ansambli ova dva kluba, a specijalni gost bio je poznati estradni umetnik Mitar Mirić, koji je posle nastupa folkloraša, zabavljao sve u prepunoj sali.

Ž. Marković
Pravi zaigrali: Dečji ansambl KUD "Sveti Sava"

Program su otvorili članovi dečjeg ansambla domaćina, a potom je zaigrao i prvi ansambl "Svetog Save". Njih su na sceni zamenili gosti iz Lucerna, da bi potom prvi ansambl domaćina nastupao sa još dve koreografije. Posle svake odigrane koreografije publika je nagrađivala folkloraše ogromnim aplauzom. Na kraju su domaćini dodelili zahvalnice gostima.

Najviše pažnje su izazvali nastupi najmlađih folkloraša, a posebno su bila zapažena tri brata.

- Pratimo naše sinove Veljka, Filipa i Vuka na svim nastupima, Rođeni su istog dana, mnogo smo ponosni na njih i lepo ih je videti svu trojicu u istom kolu - kažu ponosni roditelji Dragan i Jasmina Vučetić, koji su rodom iz Šapca, a žive u Buksu u istočnoj Švajcarskoj.

Ž. Marković
Ponosni Vučetići: Jasminka i Dragan sa sinovima

Aleksandra Radojković iz Lomnice je dovela i drugaricu Švajcarkinju.

- Došla sam na zabavu sa drugaricom Sabrinom da bi je upoznala sa našim folklorom, muzikom i mentalitetom. Da vidi kako to mi Srbi organizujemo zabave - kaže Aleksandra Radojković iz Lomnice.

- Veoma mi je drago da smo večeras gosti našim prijateljima iz Altštetena. Lepo su nas primili i nastojićemo da ovu našu saradnju očuvamo - hvalio je članove "Svetog Save"
Milan Vukajlović, predsednik KUD-a "Nikola Tesla" iz Lucerna.

Ž. Marković
Dečji ansambl KUD "Nikola Tesla"

Ljubiša Mirić, predsednik SKK "Sveti Sava" iz Altštetena kaže da su se dobro pripremili jer su znali da će gosti doći u velikom broju.

- Koristim priliku da zahvalim pre svega našim drugarima iz Lucerna, neumornoj upravi našeg kluba i ljudima koji su brinuli o svim gostima koji su došli večeras. Nastojaćemo i dalje da organizujemo lepe zabave, kao što je ova večeras - kaže Mirić.

Gospa jača od godina

- Večeras smo porodično došli na zabavu. S nama je čak i moja 81-godišnja majka Gospa koja je došla da vidi folkloraše i čuje pesme Mitra Mirića - kaže Duško Malinović, koji je rodom iz Prnjavora, a živi u Altštetenu.

Ž. Marković
Uživala: Gospa Malinović (druga zdesna) sa rodbinom


 

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Titula ide u Zavičaj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online