Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.08.2018.
18:10
Ž. Marković - Vesti A

Srbi prva perjanica Vila

Srpski kulturni centar iz Vila je nedavno predstavljao opštinu Vil na gradskoj fešti u St. Galenu. Naš klub je imao svoj štand na kojem su članovi pravili i prodavali palačinke i bezalkoholna pića. Kulturno-umetničko društvo "Ostrog", koje deluje u sklopu SKC-a odigralo je na bini u centru St. Galen splet igara i na najbolji način predstavilo srpsku tradiciju na ovoj gradskoj fešti.

Ž. Marković
Srpske igre: Nastup KUD-a Ostrog

Brojna publika je velikim aplauzom pozdravila nastup naših folkloraša .Treba napomenuti da su naš štand posetili predstavnici opštine Vil i poslužili se palačinkama u znak dobre saradnje Srpskog kulturnog centra sa opštinom.

- Imamo dobru saradnju sa opštinom Vil, ali i sa kantonom St. Galen, pa su gradski čelnici zato nas izabrali da budemo predstavnici opštine Vil na gradskoj fešti u St. Galenu. Već smo nekoliko puta nastupališirom kantona St. Galen na raznim opštinskim manifestacijama, bilo da je to gradska fešta ili multikulturalna manifestacija. Normalno, mi uvek predstavljamo našu otadžbinu, srpsku kulturu i ako imamo štand onda i srpske specijalitete sa roštilja. Ovaj put smo pripremali samo palačinke - kaže za "Vesti" Dragan Vasiljević, predsednik Srpskog kulturnog centra iz Vila.

A baš na palačinke je došla Dijana Dragojević sa suprugom Mihailom i ćerkama Marijanom i Selenom.

Mladen Miljković je rodom iz Beograda, njegove ćerke Anastasija i Ksenija su članice KUD-a "Ostrog".

- Obe ćerke, Anastasija i Ksenija igraju folklor u Ostrogu iz Vila i veoma sam ponosan. Danas sam došao sa Ksenijom da pratimo i bodrimo Anastasiju, pošto nastupa samo prvi ansambl u kojem ona igra - kaže Mladen.

Podrška Ivani

- Drago mi je i ponosan sam što mi ćerka Ivana igra u folkloru u KUD-u Ostrog. Danas sam došao sa sinom Viktorom da bodrimo Ivanu, koju pratimo u stopu - kaže ponosni tata Dragan Vujić iz Aleksandrovca Župskog.

Grčko-srpska ljubav

Zemljake koji su nastupali u centru St. Galena došao je da podrži i Slađan Đorđić poreklom iz Kožuha kod Modriče u Republici Srpskoj. Slađan nije došao sam, poveo je i devojku, Grkinju, Selenu Dokos.

Bodrili folkloraše

- Izašli smo malo supruga Slađana i ja da vidimo šta ima na gradskoj fešti. Lepo je vreme, a čuli smo da dolaze zemljaci iz Vila pa smo tu da bodrimo naše folkloraše - kaže Aleksandar Samardžić, koji je poreklom iz Loznice.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Praznik za dušu
ŠVAJCARSKA Ode pehar za Pariz
ŠVAJCARSKA Istorija na platnu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online