Petak 24.08.2018.
18:10
Ž. Marković - Vesti

Srbi prva perjanica Vila

Ž. Marković
Srpske igre: Nastup KUD-a Ostrog

Brojna publika je velikim aplauzom pozdravila nastup naših folkloraša .Treba napomenuti da su naš štand posetili predstavnici opštine Vil i poslužili se palačinkama u znak dobre saradnje Srpskog kulturnog centra sa opštinom.

- Imamo dobru saradnju sa opštinom Vil, ali i sa kantonom St. Galen, pa su gradski čelnici zato nas izabrali da budemo predstavnici opštine Vil na gradskoj fešti u St. Galenu. Već smo nekoliko puta nastupališirom kantona St. Galen na raznim opštinskim manifestacijama, bilo da je to gradska fešta ili multikulturalna manifestacija. Normalno, mi uvek predstavljamo našu otadžbinu, srpsku kulturu i ako imamo štand onda i srpske specijalitete sa roštilja. Ovaj put smo pripremali samo palačinke - kaže za "Vesti" Dragan Vasiljević, predsednik Srpskog kulturnog centra iz Vila.

A baš na palačinke je došla Dijana Dragojević sa suprugom Mihailom i ćerkama Marijanom i Selenom.

Mladen Miljković je rodom iz Beograda, njegove ćerke Anastasija i Ksenija su članice KUD-a "Ostrog".

- Obe ćerke, Anastasija i Ksenija igraju folklor u Ostrogu iz Vila i veoma sam ponosan. Danas sam došao sa Ksenijom da pratimo i bodrimo Anastasiju, pošto nastupa samo prvi ansambl u kojem ona igra - kaže Mladen.

Podrška Ivani

- Drago mi je i ponosan sam što mi ćerka Ivana igra u folkloru u KUD-u Ostrog. Danas sam došao sa sinom Viktorom da bodrimo Ivanu, koju pratimo u stopu - kaže ponosni tata Dragan Vujić iz Aleksandrovca Župskog.

Grčko-srpska ljubav

Zemljake koji su nastupali u centru St. Galena došao je da podrži i Slađan Đorđić poreklom iz Kožuha kod Modriče u Republici Srpskoj. Slađan nije došao sam, poveo je i devojku, Grkinju, Selenu Dokos.

Bodrili folkloraše

- Izašli smo malo supruga Slađana i ja da vidimo šta ima na gradskoj fešti. Lepo je vreme, a čuli smo da dolaze zemljaci iz Vila pa smo tu da bodrimo naše folkloraše - kaže Aleksandar Samardžić, koji je poreklom iz Loznice.

2024 © - Vesti online