Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.05.2019.
19:00
D. Timarac - Vesti A

Zvuci Balkana na zapadu Sidneja

Poznati muzički etno-ansambl "Lazarikon" iz Sidneja predstaviće se ovog vikenda na zapadu najvećeg australijskog grada. Umetnici, koji još od osnivanja 2014. oduševljavaju publiku izvedbama tradicionalnih melodija sa Balkana otrgnutih od zaborava zahvaljujući njihovom muzičkom umeću i ogromnoj ljubavi, sviraće prvi put u jednom zapadnom predgrađu.

D. Timarac
Čuvaju muzičko nasleđe od zaborava: Lazarikon će 26. maja nastupati i u Melburnu

"Lazarikon" je, prema rečima vokalne solistkinje i osnivača Dragane Milanović, spreman da se u najboljem svetlu predstavi publici u Sali Crkve sveti Stefan u Ruti Hilu. Koncert je zakazan za subotu 11. maj sa početkom u 19.30 sati.
- Već duže postoji obostrana želja da se održi koncert za pripadnike naše zajednice u zapadnom delu Sidneja. Na poziv oca Aleksandra Ivanovića i uz pomoć Crkvene opštine Sveti Arhiđakon Stefan iz Ruti Hila, koja nam je izašla u susret, zakazali smo prvi koncert na zapadu grada - istakla je Dragana Milanović.

Ona je najavila da nastup u Ruti Hilu neće biti jedina premijera u sredini gde "Lazarikon" ranije nije nastupao.
- Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo dve nedelje kasnije prvi put nastupiti i u Melburnu. Koncert je zakazan za 26. maj u "Chapel off chapel" u melburnškom predgrađu Prahran - kaže Dragana.

Pesme koje izvodi "Lazarikon" oživljavaju bogatstvo etno-muzike sa balkanskih prostora, nudeći nezaboravno muzičko putovanje kroz burnu istoriju i kroz teme lirske, epske i duhovne muzike.

Lepotom i skladom u izvođenju, "Lazarikon" će svoje umeće sada prikazati i u Ruti Hilu i u Melburnu, a na predstojeće koncerte pozivaju sve ljude sa naših prostora da im se pridruže u nezaboravnih dva sata muzike koja vekovima čuva davno ispričane priče. Koncert je namenjen svima koji žele da osete emotivnu snagu izvornih pesama i da kroz muziku otrgnutu od zaborava upoznaju narode jednog nemirnog predela Evrope i njihovu kulturu. 

Ulaznice od 20 do 35 dolara

Svi koji žele da čuju Lazarikon ove subote u Ruti Hilu, mogu da kupe ulaznice za koncert na vebsajtu www.trybooking.com. Cene karata su 35 dolara za odrasle, 20 dolara za penzionere i studente, dok je za decu do 12 godina ulaz - slobodan.

Širok repertoar

Tokom prethodnih pet godina, "Lazarikon" je sidnejskoj publici priređivao nezaboravna iskustva koja prevazilaze okvire muzičkog događaja. Raskošnim glasovima solista Dušice Davidović, Čarne Joković, Anđe Ćurčić i Alenke Ognjenović diriguje i sa njima peva Dragana Milanović, a pomažu instrumentalisti Maja Gligorić na flauti, Svetlana Kocić na violini, Dragan Davidović na klavijaturama, Dario Moconja na bas gitari, Marin Mitrović na gitari, Boža Kanić na udaraljkama i Aleksandar Dinić na harmonici i klavijaturama. Ovaj ansambl neguje tradicionalnu muziku jugoistočne Evrope, a na repertoaru su pesme iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Bugarske.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online