Petak 10.05.2019.
19:00
D. Timarac - Vesti

Zvuci Balkana na zapadu Sidneja

D. Timarac
Čuvaju muzičko nasleđe od zaborava: Lazarikon će 26. maja nastupati i u Melburnu

"Lazarikon" je, prema rečima vokalne solistkinje i osnivača Dragane Milanović, spreman da se u najboljem svetlu predstavi publici u Sali Crkve sveti Stefan u Ruti Hilu. Koncert je zakazan za subotu 11. maj sa početkom u 19.30 sati.
- Već duže postoji obostrana želja da se održi koncert za pripadnike naše zajednice u zapadnom delu Sidneja. Na poziv oca Aleksandra Ivanovića i uz pomoć Crkvene opštine Sveti Arhiđakon Stefan iz Ruti Hila, koja nam je izašla u susret, zakazali smo prvi koncert na zapadu grada - istakla je Dragana Milanović.

Ona je najavila da nastup u Ruti Hilu neće biti jedina premijera u sredini gde "Lazarikon" ranije nije nastupao.
- Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo dve nedelje kasnije prvi put nastupiti i u Melburnu. Koncert je zakazan za 26. maj u "Chapel off chapel" u melburnškom predgrađu Prahran - kaže Dragana.

Pesme koje izvodi "Lazarikon" oživljavaju bogatstvo etno-muzike sa balkanskih prostora, nudeći nezaboravno muzičko putovanje kroz burnu istoriju i kroz teme lirske, epske i duhovne muzike.

Lepotom i skladom u izvođenju, "Lazarikon" će svoje umeće sada prikazati i u Ruti Hilu i u Melburnu, a na predstojeće koncerte pozivaju sve ljude sa naših prostora da im se pridruže u nezaboravnih dva sata muzike koja vekovima čuva davno ispričane priče. Koncert je namenjen svima koji žele da osete emotivnu snagu izvornih pesama i da kroz muziku otrgnutu od zaborava upoznaju narode jednog nemirnog predela Evrope i njihovu kulturu. 

Ulaznice od 20 do 35 dolara

Svi koji žele da čuju Lazarikon ove subote u Ruti Hilu, mogu da kupe ulaznice za koncert na vebsajtu www.trybooking.com. Cene karata su 35 dolara za odrasle, 20 dolara za penzionere i studente, dok je za decu do 12 godina ulaz - slobodan.

Širok repertoar

Tokom prethodnih pet godina, "Lazarikon" je sidnejskoj publici priređivao nezaboravna iskustva koja prevazilaze okvire muzičkog događaja. Raskošnim glasovima solista Dušice Davidović, Čarne Joković, Anđe Ćurčić i Alenke Ognjenović diriguje i sa njima peva Dragana Milanović, a pomažu instrumentalisti Maja Gligorić na flauti, Svetlana Kocić na violini, Dragan Davidović na klavijaturama, Dario Moconja na bas gitari, Marin Mitrović na gitari, Boža Kanić na udaraljkama i Aleksandar Dinić na harmonici i klavijaturama. Ovaj ansambl neguje tradicionalnu muziku jugoistočne Evrope, a na repertoaru su pesme iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Bugarske.

2024 © - Vesti online