Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 24.11.2013.
08:00
intimatemedicine.com.hr A

Muškarci, da li su vam poznate negativne strane masturbacije?

Iako je masturbacija potpuno zdrava i uobičajeno seksualno ponašanje kako kod muškaraca, podjednako i kod žena ima pozitivne rezultate. Pored toga što masturbiranje ima za cilj upoznavanje vlastitog tela, prepoznavanje stvari koje nam pružaju užitak i kakva vrsta dodira nam odgovara, uprkos svemu tome i ma i neke negativne učinke. To ne znači da treba s tim u potpunosti da prestanete, ali ne i da vam to postane svakodnevno.

Foto: Ilustracija
 

Kako masturbacija utiče na orgazam i erekciju?

Možemo reći da mastrubacija ima određen negativni uticaj na oba, premda su ti uticaj krakog daha. Posle orgazma koji postižete masturbacijom, sledeći će vam biti mnogo teže da doživite.

Isto tako je erekcija posle svake ejakulacije manjeg intenziteta. Možda zbog toga ne bi trebalo da masturbirate pre sastanka gde kao krajnji ishod očekujete seks. Ukoliko smanjite samozadovoljavanje, pojačaće vam se erekcija i nećete zatajiti.


Masturbacija može da dovede do osećaja krivice

Taj negativni učinak povezan je s tim, da masturbaciju i možda seksualnost generalno shvatate kao nešto zabranjeno, nešto što je tabu. Osećaj krivice i srama imaju negativne posledice koje se mogu manifestovati u obliku glavobolje, razdražljivosti, anksioznosti i sl.


Kompulzivna masturbacija može uzrokovati brojne probleme

Kao i kod svih stvari u životu, pa i kod masturbacije, preporučljiva je umerenost. Kada masturbacija postane središte vašeg sveta. što znači da svakog dana masturbirate, više puta dnevno, jer bez toga ne možete da budete skoncentrisani na poslu ili u obavezama, ili zbog toga trpi vaša veza, definitivno imate problem.

Masturbacija vam očigledno služi kao ventil za za ispuštanje napetosti i frustracija i više nema veze s užitkom. Ukoliko opažate da masturbacija ima toliku ulogu u vašem životu, ne bi bio loše da posetite stručnjaka.

Jasno je da masturbacija ima više pozitivnih nego negativnih učinaka. Pokušajte da koristite lubrikante kako biste izbegli mini traume na polnom organu.

POVEZANE VESTI

Subota 07.12.2013. 16:23
Najnegativnije je to sto ce nekima jedna ruka biti mnogo razvijenija. Salim se. Mozete se i povrediti...i inficirati. Nije beznacajno. Ali, u sustini, "jednorucna zamena za sex" nema nekih znacajnih negativnosti. To rade i usamljeni i oni koji imaju partnere. Jednostavno, nije ti uvek "pri ruci" neko koga zelis...zatvoris oci i tada je tu. Ne vidim zasto se od toga pravi neka tema. savrseno normalno ponasanje.
Subota 07.12.2013. 23:15
Jesu li to citirali neki priručnik iz mračnog srednjeg veka?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online