Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.08.2013.
08:00
cosmopoliten.sr A

4 najčešća pitanja o orgazmu

Na neka pitanja, odgovorima nikad kraja. A odgovori koji žene najčešće traže. kada je u pitanju seks, jesu pitanja vezana za orgazam. Ako imate slične dileme, probajte da nađete objašnjenje u odgovorima koje smo pronašli na neka od najčešćih ženskih pitanja.

Foto: Ilustracija
 

1. Šta da uradim da bih doživela orgazam?

Otkrijte čari masturbacije. Vežbajte, vežbajte i samo vežbajte! Kasnije, podelite sa partnerom to što ste naučili. Znate kako kažu – morate prvo naučiti da svirate svoj instrument, pre nego što se pridružite orkestru! Najvažnije je da zaboravite da je orgazam cilj: istražujte svoje telo i otkrijte šta vam se dopada, jer ne reaguju sve devojke na isti način stimulacije.

Kupite vibrator i nabavite priručnik o seksu (ili jednostavno prelistajte našu Seks rubriku detaljno), kako biste saznali što više stvari o svojoj seksualnosti. Opustite se, upalite sveće, priredite sebi mirišljavu, opuštajuću kupku i posvetite veče otkrivanju vaših pokretača zadovoljstva.
 

2. Nekad uspem da doživim orgazam, a nekad ne. Zašto je tako?

Ne postoji strogo definisan razlog, ali to se dešava velikom broju devojaka (iako ređe, dešava se i muškarcina, naravno). Raspoloženje, hormonske promene i stres mogu da imaju mnogo uticaja na mogućnost dostizanja orgazma, jer se mešaju u rad neurotransmitera (hemiskih “nosača” informacija). Postoji više od 50 neurotransmitera u telu i sasvim je moguće da psihičko stanje može da utiče na njihovo funckionisanje i tako vas spreči da doživite orgazam.

U takvim situacijama, najvažnije je ne siliti stvari i ne nervirati se. Ako napravite pauzu i nastavite jednostavno da se mazite i ljubite sa svojm partnerom, opustićete se i možda kasnije biti u stanju i da stignete do velikog O.

3. Teško mi je da doživim orgazam sa dečkom.

Nije mali broj devojaka koje bez problema doživljavaju orgazme kada su same, ali im sa partnerom to ne polazi za rukom. Razlog za to može biti stidljivost i nedovoljna opuštenost, kao i suzdržavanje od toga da kažete svom dragom šta vam tačno prija. Ovde zapravo nema govora o realnom problemu, jer je sa vama očigledno sve u redu. Jedino što nedostaje su poverenje i otvoren razgovor na temu seksa.

Najbolji način da rešite ovu sitaciju jeste da ispričate dečku kako se osećate. Ovo ne samo da će pomoći u rešavanju “orgazmičke blokade” , već će učiniti vašu vezu intimnijom. Dobar savet je i zajednička masturbacija. Tako ćete oboje saznati šta se dopada ovom drugom, a kada pregurate ovu sitaciju, koja se isprva može činiti prilično čudnom, oslobodićete se i stida koji ste možda osećali.


4. Glumila sam orgazme i sada ne znam kako to da kažem dečku.

Neke stvari je jednostavno teško reći i nema načina da se to olakša, pa zato bez previše razmišljanja – prosto recite! Objasnite mu da vam je teško da doživite orgazam, recite mu kada ste počeli da glumite, kao i da niste imali nikakvu lošu nameru. Nemojte se pravdati, ispričajte kako stvari stoje i objasnite da je to mnogo češći slučaj nego što muškarci pretpostavljaju. U različitim anketama otkriveno je da je čak do 80% žena glumilo ili glumi orgazam, dok je najveći broj muškaraca uveren u to da njihova partneka uvek svrši.

Bitno je da stvar postavite kao nešto pozitivno u vašem seksualnom napredovanju, a ne kao kritiku upućenu njemu. Budimo iskreni – krivica i nije njegova, jer on nije mogao ni da pretpostavi kako stvari zapravo stoje. I nemojte se brinuti ako se naljuti. Proćiće ga!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online