Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 10.03.2012.
08:00
cafecam.net A

Religiozna seks pomagala za božanstveni brak

Vernici rimokatoličke, protestantske, jevrejske i muslimanske veroispovesti u poslednjih nekoliko godina lansirali su niz tzv. religioznih trgovina seks pomagalima s ciljem da unaprede seksualni život parova i ojačaju njihovu bračnu zajednicu.

Dildo u obliku "Raspeća"

Iako seks i religija po mnogima egzistiraju na suprotnim stranama svemira, oni dokazuju kako oba pojma (i prakse) mogu koegzistirati na način koji ne remeti doktrinu spomenutih religija, već upravo suprotno – glorifikovati tradicionalne vrednosti braka i da ga održavaju stabilnim.

"Hooking Up Holy", "Song of Solomon", "Intimacy of Eden", "Covenant Spice" samo su neki od siteova sada već rastuće industrije u koju su se nedavno uključili ortodoksni jevrejski šop "Kosher Sex Toys" i islamski El Asira od kojih svi beleže ne malu potporu zajednice koju ciljaju kao i izvrsne poslovne rezultate. Pri tome valja naglasiti kako su ciljana i najčešća grupa kupaca upravo venčani različito seksualno orijantisani parovi koje su seks terapeuti uputili na ove adrese.

Industrija seks igračaka danas vredi, ugrubo, 15 milijardi američkih dolara, razvija se i dalje, a većina internet sajtova u proseku proda nekoliko stotina artikala mesečno.

Klijenti do tražene robe uglavnom dolaze preko Googlea a roba se, očekivano, izrađuje u Kini. Tržišni potencijal očito je prepoznat. Ono što se događa u bračnom krevetu ne bi trebalo biti nimalo sramotno ili tajnovito, kažu vlasnici ovih sajtova poput El Asira pozivajući se na tezu kako žena sme da se razvede od muža ukoliko ne može da je dovede do vrhunca, a obostrano zadovoljstvo trebalo bi da bude jedan od stubova intimnih bračnih odnosa.

Ograničenja u ponudi: Za i protiv dildoa

Autsajderima ovoj grani tržišta posetiti neki od sajtova zasigurno je kao slušati cenzurisanu hip-hop pesmu. Naime, nijedan od njih ne uključuje golotinju, a seksi donje rublje izloženo je na lutkama. Nema ni nepristojnih reči, a i nazivi proizvoda su prilagođeni. Na prosečnom sajtu "Butterfly Clitoris Stimulator" postoje samo "Vibrating Stimulator" a nije neuobičajeno da upravo religiju koriste u svrhe PR-a, obećavajući kako će "poboljšati intimni život sve Božje dece".

Granice postoje i kada je u pitanju prodaja kondoma ili analnih igračaka, ali ne zbog toga što im se vlasnici protive – već što su tip proizvoda za kakav će ciljana klijentela slabo biti zainteresovana. S druge pak strane El Asira ide korak dalje ne prodajući vibratore, dildoe, poperse i pumpice za penise jer ti predmeti umanjuju važnost muškog tela prilikom seksa. Nasuprot njima, jevrejski "Kosher Sex Toys" ima čitav asortiman pomagala za zadovoljavanje žena čiji je užitak od velike važnosti.

Navigacija tvrdokornim religioznim uverenjima i stereotipima po pitanju seksa i zadovoljstva vlasnicima ovih sajtova sigurno predstavlja veliki izazov, ali na kraju imaju jedan cilj – da pomognu (venčanim) parovima da pronađu sreću i mir unutar svog kreveta.

Iako crkva i dalje propoveda kako je seks zlo van porodične zajednice, primeri poput ovoga dokazuju da se i među konzervativnim vernicima odnos prema telu i užitku menja, koji će, između ostalog pokazati razliku i pomaći granicu između religioznih ekstremista i istinskih vernika.

POVEZANE VESTI

Subota 10.03.2012. 19:41
Spasi nas Gospode, izginucemo.
Nedelja 11.03.2012. 00:18
"Vernici rimokatoličke, protestantske, jevrejske i muslimanske veroispovesti u poslednjih nekoliko godina lansirali su niz tzv. religioznih trgovina seks pomagalima s ciljem da unaprede seksualni život parova i ojačaju njihovu bračnu zajednicu." ХВАЛА ТИ БОЖЕ ШТО САМ ПРАВОСЛАВКА и што оваквих гадости (попут овога са слике) нема у православљу!!
Subota 10.03.2012. 19:42
Soasi nas Gospode, izginucemo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online