Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 16.11.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Za osmeh na licu i radost u srcu

Ne prođe nijedan mesec, a da plemenita B. G. iz dalekog Adelejda ne pošalje pomoć nekome od ugroženih zemljaka za čije je nevolje saznala posredstvom "Vesti". Izuzetka nije bilo ni ovog puta, pa je tako posredstvom naše sidnejske Redakcije, ova dobra duša i redovna donatorka, poslala 400 dolara koje je izdvojila od svoje penzije.

Lična arhiva
Živi od tuđe milostinje: Rada Simić

Novčanu pomoć podelila je na ravne časti (po 200 dolara) za bolesnu i siromašnu penzionerku Radu Simić iz Šapca, ali i šestogodišnje siroče, Aleksu Bogdanovića iz Bijeljine. Uz donaciju uputila je i toplo pismo u kome između ostalog piše:

"Vaš sam redovni čitalac. Tako i saznajem koliko je bolesnih, usamljenih i siromašnih u otadžbini. Kako je teško kad je čovek bolestan znam i sama, pošto se zbog bolova u nogama i kukovima teško krećem i zavisim od lekova i lekarske nege. Zato ovaj dar šaljem Radi Simić, malom Aleksi Bogdanoviću i njegovoj baki Raziji. Želim da ih bar malo obradujem i donesem makar kap radosti u njihov život. Kada vidim da su oni obradovani i meni je odmah toplije oko srca, to me posebno veseli."

Kako je želja naše čitateljke poput zapovesti, to su ovi prilozi već na putu onima kojima su namenjeni. A, čim budu stigli na konačno odredište, verno ćemo zabeležiti sve što u znak zahvalnosti budu uputili usamljena Rada Simić koja mesečno jedva sastavlja kraj sa krajem, baš kao i mali Aleksa, čija se baka svim silama bori da ga izvede na pravi put i omogući mu najosnovnije.

Izvinjenje Baka Vidi

Protekle nedelje, zabeležili smo da je B. G. iz Adelejda poslala dar od 250 dolara samohranoj majci Sanji Barok iz Gudurice kod Vršca i time napravili veliku grešku, jer je ovu donaciju uputila Baka Vida, takođe iz Adelejda. Ovom prilikom upućujemo najiskrenije izvinjenje obema donatorkama za načinjen propust i zahvaljujemo što redovno pomažu štićenike Humanitarnog mosta. To je za svaku pohvalu i divljenje, zbog čega posebno zaslužuju naše poštovanje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Teška sudbina u srce ganula
HUMANITARNI MOST Svaka pomoć kao dar sa neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online