Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 28.08.2018.
18:00
Vesti - Foto: www.narodnekuhinjekim.com A

Dragocena podrška u teškim vremenima

Ne prođe mnogo vremena a da humani zemljaci ne pomisle na svoj ugroženi narod u otadžbini, što beležimo svakodnevno na stranici Humanitarnog mosta. Danas, beležimo i dobročinstva upućena direktno korisnicima narodnih kuhinja Majka devet Jugovića iz Gračanice, pri Eparhiji raško-prizrenskoj, o kojima su nas obavestili zaposleni pri ovoj dobrotvornoj organizaciji.

www.narodnekuhinjekim.com
Primopredaja donacije: O. Stević i član Crkvenog odbora iz Kizbora

Reč je o vrednoj pomoći od čak 15.000 australijskih dolara parohijana crkve Sv. Arhiđakona Stefana iz Kizboroa, ali i daru Kola srpskih sestara Kosovka devojka iz Edmontona, Kanada, koji su im uplatili novčana sredstva u iznosu od 1.655 evra.

- U toku Svečane Vidovdanske akademije parohijani crkve Sv. Arhiđakona Stefana iz Kizboroa organizovali su akciju prikupljanja pomoći za stradalni i napaćeni narod na Kosovu i Metohiji. Posle večernje službe 1. jula organizovan je bogat kulturno-umetnički program na temu Kosova i Metohije. Đaci škole Vuk Karadžić zajedno sa učiteljicama Nadom Miljanić, Nadom Milošević, Jovanom Remović i Lidijom Milosavljević nastupali su recitacijama i stihovima, kao i crkveni hor "Kornelije Stanković".

Pomogli i Rusi

Ruska organizacija Serbijan tifo u više navrata pomagala je rad narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji. Osnovana je sa ciljem da izveštava ljubitelje fudbala o tom sportu, ali iz godine u godinu posvetila se i humanitarnom radu. Prijateljica organizacije Serbijan tifo, Anastasija Aleksandrova, koja trenutno volontira u narodnoj kuhinji u Prekovcu, donela je u njihovo ime novčanu pomoć u visini od 300 evra. Ukupan iznos donacije iskorišćen je za kupovinu 340 litara ulja.
- Izražavamo veliku zahvalnost našim ruskim prijateljima koji koriste svaku priliku da pokažu koliko im je stalo do očuvanja našeg naroda na prostoru Kosova i Metohije - zahvaljuju iz narodnih kuhinja na Kosmetu.
 

Posebnu pažnju i emocije izazvali su nastupi Filipa Miljanića, koji je prisutne oduševio svojim umećem na guslama, dok je mlada Anastasija Cabo sa pesmom "Kosovski božuri" posebno ganula sve prisutne u crkvenoj sali - navode iz DO Majka devet Jugovića i dodaju:

- Donaciju od 15.000 dolara lično je doneo član Crkvenog odbora ove parohije koji je pored novčane pomoći preneo tople pozdrave, divljenje, zabrinutost i poželeo istrajnost svom narodu koji se godinama herojski bori sa teškim vremenom koje nas je zadesilo. Ovom prilikom se iskreno zahvaljujemo parohijanima crkve Sv. Arhiđakona Stefana na organizaciji ove divne večeri koju su posvetili sećanju i istoriji Kosova i Metohije, a posebno što su svojom ljubavlju pokazali da im je stalo do očuvanja Kosova i Metohije!

www.narodnekuhinjekim.com
Članice Kola srpskih sestara iz Edmontona

I Kolo srpskih sestara Kosovka devojka iz Edmontona, Kanada, krajem jula tokom proslave slave udruženja Sv. Vasilija Ostroškog u crkvi Sv. Save u Edmontonu, odlučilo je da prikupi novac i uputi ga za pomoć narodu na Kosovu.

- Ime Kosovka devojka uzele su iz plemenite pobude da se ugledaju na blagočestivu Kosovku devojku, koja je samopožrtvovano pomagala srpskim junacima u kosovskom boju. Pored dobrotvorne aktivnosti Kolo sestara radi i na kulturno-prosvetnom polju negujući pravoslavnu veru i čuvajući srpsko kulturno nasleđe. Ukupan iznos njihove donacije od 1.655 evra biće iskorišćen za potrebe narodnih kuhinja i projekata samoodrživosti u okviru naše organizacije. Izražavamo veliku zahvalnost na poslatoj pomoći, a posebno što na zainteresovanosti za rad naših kuhinja, život našeg naroda i celokupnu situaciju u kojoj se nalazimo. Svaka podrška nam mnogo znači i hvala Vam što ste deo nje - naglašavaju iz HO Majka devet Jugovića.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Krava stiže u Đonlije
HUMANITARNI MOST Frižider više nije san
HUMANITARNI MOST Spasli ste nas muka
HUMANITARNI MOST Poput dara s neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online