Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Četiri radosti uoči Vaskrsa

Nekoliko dana uoči vaskršnjih praznika, velika dobrotvorka i dugogodišnja čitateljka "Vesti" Rajka Tarlać iz Sidneja ponovo se pobrinula zajedno sa svojim humanim prijateljima da svojim prilozima poboljša i ulepša život nevoljnicima, o čemu smo već pisali.

D. N. Petrović
Zahvalnost do neba: Vukomir Tomović sa sinovima

Danas beležimo i uručenja donacija Vukomiru Tomoviću iz novopazarskog naselja Šestovo, koji godinama sam brine o nepokretnim sinovima Predragu (40) i Ivanu (30), Bajri Suljević, koja dve i po decenije sama i bez ikakvih primanja brine o nepokretnoj ćerki Arijeti (23), starici Borki Dražević iz Gornjeg Milanovca, smeštenoj u novopazarskom Gerontološkom centru i Nikoli Matkoviću, odličnom đaku-pešaku iz Vučinića podno Golije.

Za Vukomira Tomovića i njegove sinove Predraga i Ivana dobra Rajka namenila je ovog puta 250 australijskih dolara, a za Bajru Suljević i njenu Arijetu 150 dolara, kao i za Borku Dražević i Nikolu Matkovića.

- Ne prođe nijedan verski ili državni praznik, a da nam Rajka Tarlać ne pošalje nam neku donaciju, tako je i uoči ovog Vaskrsa. Divna i humana žena. Moji sinovi Peđa i Ivan je zovu drugom majkom, a ja velikanom i herojem, jer nam uvek u pomoć pritekne kada smo bez dinara i kada nam je najpotrebnije. Ona nas dobrim delom izdržava, nadam se da će joj Bog dati sve što u životu poželi. Deo donacije potrošićemo za lekove, nešto za patike i odeću, nešto za benzin i za stalna putovanja do Novopazarske Banje, a nadamo se da će bar malo preteći i da kako dolikuje proslavimo Vaskrs - priča "mučenik" Vukomir Tomović koji je čitav svoj život posvetio svojim paralizovanim i od malih nogu nepokretnim sinovima Predragu i Ivanu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Donaciji se mnogo obradovala i samohrana majka Bajra Suljović koja bez ikakvih prihoda u iznajmljenoj sobi na periferiji Novog Pazara brine o teško bolesnoj i nepokretnoj ćerki Arijeti.

- Baš smo bile ostale bez drva, a i bez para... Još je hladno i još dugo će nam trebati grejanje. Od Rajkine donacije odmah ćemo kupiti metar-dva drva, nešto namirnica i najneophodnije lekove. Hvala našoj dobroj Rajki što nas se ponovo setila, nemam reči kojima bih se zahvalila ovoj plemenitoj ženi, Bog neka nam je čuva, kao i njene humane prijatelje - ističe Bajra.

D. N. Petrović
Nije zaboravljena: Borka Dražević

Jedan deo Rajkine donacije (150 australijskih dolara) uručili smo i starici Borki Dražević iz Gornjeg Milanovca koja nema nikoga svoga, pa je već nekoliko godina smeštena u novopazarskom Gerontološkom centru. Jedno vreme Borka je bila veoma bolesna, jednom nogom na onom svetu. Brigom lekara i osoblja ove nove i vrlo lepo uređene ustanove prilično se oporavila i sada je mnogo bolje. Vezana je za krevet, raduje se proleću i lepšim danima, što će joj omogućiti da je negovateljice na kolicima izvedu u dvorište.

- Potrošiću novac na lekove i pelene, možda i koju čokoladu... Hvala Rajki, znatno će mi olakšati život u domu. Želim joj sve najlepše što se poželeti može - poručuje Borka.

Budući profesor

Đaka pešaka iz zabitog Vučinića podno Golije Nikolu Matkovića, kome čitaoci "Vesti" pomažu od njegove sedme godine, pronašli smo u dvorištu Srednje tehničke škole u Novom Pazaru gde je učenik prvog razreda. Pauzu između dva časa iskoristili smo da mu uručimo donaciju i prenesemo Rajkine želje da i dalje bude "genijalac" kakav je do sada bio i da ređa samo petice.
- Pozdravite baka Rajku i zahvalite joj se u moje ime. Učim informatiku, sve ide bez problema, nemam nijednu četvorku, sve su petice. Stižem i da čitam mnogo. Želim da budem profesor informatike, a volim i biologiju - priča ovaj vredni u uporni dečak sa Golije.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prilozi iz Sidneja i Beča
HUMANITARNI MOST Pune ruke poklona
HUMANITARNI MOST Dobra dela sama zbore
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online