Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 04.04.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Naše srce je puno, hvala neizmerno

Proteklih dana na adresu jedine srpske devojčice u Prizrenu, Milice Đorđević (11) i njene samohrane majke Evice, stigla su dva priloga dobročinitelja iz daleke Australije, kontinenta u kojem žive mnogi dobri ljudi srca velikog poput najvećeg okeana.

Lična arhiva
Odličan đak: Milica Đorđević

Reč je o mesečnim stipendijama za mart i april (300 dolara) plemenite Rajke Tarlać iz Sidneja i njenog prijatelja Ljube, kao i 200 dolara naše redovne čitateljke i donatorke B. G. iz Adelejda, koje su ovu majku i ćerku neizmerno obradovale.

- Teško je pronaći prave reči za ukazana dobročinstva tih velikih ljudi. Ne mogu ni da naslute koliko su nam breme olakšali. Nikada to nećemo moći da im zaboravimo. Stipendija Rajke i Ljube iz Sidneja za Milicu je bukvalno spas od silnih izdataka i putovanja u Veliku Hoču, gde je Milica nastavila školovanje u OŠ "Svetozar Marković". Naravno, to je poseban udarac za naš i ovako skromni budžet i zato nam je ova podrška zlata vredna, da imamo za ono najosnovnije, ali i da Miličini česti odlasci na takmičenja u druge gradove ne budu trošak zbog koga ćemo kasnije štedeti na hrani. Zato ogromno i od srca hvala Rajki, Ljubi i B. G. koja nas, takođe, ne zaboravlja. Naše srce je puno. Da možemo zagrlile bismo ih svom snagom. Bog ih blagoslovio i podario sve najbolje u životu. Iskreno se nadamo da će nam se nekad ukazati prilika i da im se lično zahvalimo za sve što su učinili za nas - kazala je majka Evica, žena koja sa detetom živi u getu, od 55 evra mesečnih prihoda i pomoći Srpske pravoslavne crkve.

Prizren u srcu

- Kao što sam rekla, svoju rodnu grudu i ognjište nikada nećemo napustiti, ali činjenica je da u Prizrenu zaista nije bilo uslova da Milica ide na nastavu i bude jedini đak. Nismo se pokajale, sada ima dosta drugara i odličan je đak, voli i da se takmiči. Ipak, čim splasne euforija, obe nas uhvati nostalgija za kućom i gradom iz kog smo potekle, pa petkom žurimo da što pre stignemo u svoj skromni dom - ističe majka Evica.

Odlučna je i dalje da ostane na večnom ognjištu, domu svojih predaka. Za takvu odluku nimalo se ne kaje, iako svesna da je to mnogo teži put kojim sa Milicom hodi i da je svaki dan borba koju moraju da izbore.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Tuga u srcu, osmeh na licu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online