Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 02.07.2016.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić A

Vi ste melem za naše rane i boli

Želja Sofije Lazić, majke devetogodišnjeg Despota iz Bajine Bašte, obolelog od bulozne epidermolize koja stvara žive rane po telu, da dođe u beogradsko Dopisništvo "Vesti" i preuzme deo donacije od 500 evra Boška Vukića iz Filingena, nažalost, nije se ostvarila.

A. Čukić
U bolovima svakog dana: Despot Lazić

Velika vrućina, nervoza malog Despota, kao i njegovo zdravstveno stanje nisu joj dozvolili da se odvaži na put. Zbog svih neprilika koje bi im to stvorilo, 500 evra je upućeno na njihovu kućnu adresu.

- Najviše bih volela da smo Despot i ja mogli da dođemo do prestonice, obiđemo Redakciju "Vesti", preuzmemo dar tog dobrog čoveka koji je mislio na nas i prošetamo malo ulicama velegrada. I sad se naježim kad samo pomislim na to. Međutim, ne znam kada će to biti moguće. Zbog visoke temperature i znojenja koje kod Despota automatski izaziva ogromnu bol, ne smem da rizikujem - rekla je tužno i uz bezbroj uzdaha majka Sofija, a potom dodala:

- Molim vas da se od srca zahvalite Bošku Vukiću i pozdravite ga u Despotovo ime. Ne zaboravljamo ni sve ostale dobre ljude širom sveta, koji su nam ranije pomogli. Svaka para će otići na Despotovo lečenje, kao i obično. Već smo se i navikli na to, mada sve što je stariji to je i cela situacija teža po njegovu psihu. Tako je kako je, sve dok ne pronađu lek za njegovu bolest, ne možemo ni da pomislimo na neki lagodniji život.

Nada umire poslednja

- Mrska mi je i sama pomisao da se žalim, pa zato sebi, a i drugima, ponavljam: "Dobro smo." Iako je to daleko od istine, čovek mora da ostane pozitivan zbog sebe, zbog dece. Valjda će jednog dana otkriti lek za Despotovu bolest ili će država izdvojiti više za potrebe mališana koja boluju od retkih bolesti - nada se Sofija.

Sa kojim se sve problemima ova porodica svakodnevno suočava, teško je i pojmiti. Ovog hrabrog dečaka, koji ponekad i pusti suzu zbog jakih bolova, čak ni majka Sofija ne sme da zagrli, kao ni bilo ko drugi. Neophodno je da mu se redovno previjaju rane i stavljaju specijalni zavoji. A samo jedan takav list košta više od 100 evra.

Otac Aleksandar je automehaničar bez stalnog posla i nije u mogućnosti da svaki mesec izdvoji za sinovljevo lečenje oko 2.000 evra. Država im poklanja osam zavoja, a njemu je potrebno bar 30 svakog meseca. Zato je majku Sofiju neizmerno obradovao prilog od 500 evra, deo donacije od ukupno 7.000, koje je plemeniti Boško Vukić iz Nemačke izdvojio za svoje ugrožene zemljake u otadžbini. To je možda i jedini melem za Despotove ljute rane, što neko izdaleka misli na njega i želi da mu pomogne.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Puno srce uprkos nedaći
HUMANITARNI MOST Čovek se oslanja na čoveka
HUMANITARNI MOST Tračak nade u tužnom domu
HUMANITARNI MOST Želimo ti svaku sreću!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online