Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 20.06.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Niko nije osiromašio dajući drugima!

Kako nazvati čoveka koji dve godine zaredom dolazi bez pompe i najave na vrata beogradskog dopisništva "Vesti", proputuje autobusom na hiljade kilometara od nemačkog grada Filingena do srpske prestonice Beograda, i pre nego što ode da se odmori i raspakuje svoj skromni prtljag u kome se, između ostalog, nalaze brojni primerci naših novina, prvo se javi Humanitarnom mostu gde stavi na sto 7.000 evra za ljude u nevolji.

A. Čukić
Zasluženo priznanje: Boško Vukić u "Vestima"

Reći samo da je Boško Vukić naš dobrotvor i zemljak iz dijaspore, jedan od mnogih, malo je ako se zna da ovaj plemeniti čovek nosi na svojim leđima breme od 80 godina, a u svom srcu pored ljubavi za svoj narod i - tri bajpasa. I da nikada nije ni bio, niti jeste biznismen, već nekadašnji metalostrugar koji je obeležio pet decenija rada i života u Nemačkoj.

Rođen u Vreocima kod Lazarevca otišao je u tuđinu davne 1964, osnovao porodicu, postigao sve što je mogao vrednim rukama, da bi danas svoja humana dela objasnio u dve rečenice: "Niko nikada nije postao siromašan dajući i drugima, imam i više nego što mi je potrebno! Obezbedio sam svoje potomke, a sada hoću da pomognem i onima koji su u nevolji, ali ne zbog toga da bi baš moje ime neznanci izgovarali sa zahvalnošću... Godine nam mogu izborati kožu, ali odricanje od entuzijazma nam bora dušu...".

I ponovio je iste reči naš zemljak kao i prilikom prve posete kada je darivao 1.800 evra za naše štićenike iz Beograda, Zrenjanina, Nikšića, Užica i prognanicima sa Kosova.

Ovoga puta dar od 7.000 evra Boško Vukić je rasporedio ne gledajući ko se kako zove, odakle je, za njega nema granica, važno je samo da se uruči u prave ruke, onima kojima će to biti od pomoći.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

"Plakao sam kada sam čitao o sudbini ratara Žike Rakićevića iz Mršinaca kome je mašina odsekla obe ruke. Zato i njemu, ali i drugima štićenicima Humanitarnog mosta darujem po 500 evra", ističe Boško koji i sam dobro zna kako je imati nekog dragog, a bolesnog.

Po 500 evra takođe odlazi na sledeće adrese: bolesnom dečaku Stefanu Despotu iz Bajine Bašte, malim Lazovićima, Bojanu, Tamari i Tijani iz sela Banje kod Zubinog Potoka koji su ostali bez roditelja, kao i porodici Jokić iz sela Polom kod Bratunca u Srpskoj, koja se i dalje bori za zdravlje svog dvogodišnjeg sina Nenada. Preostalih 5.000 evra ovaj dobri čovek poklonio je narodnim kuhinjama na Kosmetu.

Boško Vukić je iznenada došao i isto tako otišao. Sa sobom je poneo zahvalnicu našeg lista koju je više nego zaslužio. I opet uz obećanje da ćemo se videti! Hvala Boško, u ime "Vesti" i naših štićenika.

Čovek od reči

Doći ću i pre nego što se nadate, želja mi je da uputim pomoć i napaćenom narodu na Kosovu i Metohiji. Svesrdno ću podržati rad narodnih kuhinja, obećao je Boško Vukić prošle godine u oktobru, prilikom prve posete "Vestima". I zaista, obećanje je ispunio. Najveći deo donacije odlučio je da daruje narodnim kuhinjama na Kosmetu, pa će prilog od 5.000 evra pripasti dobrotvorenoj organizaciji "Majka devet Jugovića" pri Eparhiji raško-prizrenskoj, koja se brine za opstanak sedam kuhinja a gde se hrani više od 2.000 Srba.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Gola istina jednog invalida
HUMANITARNI MOST Dar čuva miran san
HUMANITARNI MOST Pomoć na više adresa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online