Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Nikola i Dunja znaju šta je radost

Zimsko jutro pritiska skromni dom samohrane majke Mirjane Stamenković iz Donjeg Vrtogoša kod Vranja, 27-godišnje mlade udovice, hroničnog dijabetičara, koja nakon iznenadne smrti supruga Slađana s velikom brigom bdi nad 15-mesečnom bebom Dunjom i 11-godišnjim sinom Nikolom.

D. Đorđević
Jedan lep dan: Mirjana Stamenković sa decom

Nakon njenog nedavnog lečenja na Prijemno-trijažnom odeljenju vranjske bolnice od visokog krvnog pritiska zadesila ju je još jedna u nizu, nova nevolja. Razboleo joj se otac koji kao socijalni slučaj živi u Vranju. U teškom je stanju, galopirajući karcinom čini svoje.

- Težak život presudio je mom ocu, izmučenom čoveku. Odlazim, kad mogu, da ga posetim u bolnicu, ali stanje je sve lošije. Teško mi je, ali zbog dece moram da izdržim, da idem dalje hrabro kroz život. Teškoće nisu male, ali su znatno ublažene zahvaljujući konstantnoj pomoći plemenite porodice Stepanović iz Zemuna i drugih dragih dobrotvora koji nas se sete. Ne znam te nepoznate i divne ljude i stalno se pitam zašto su odabrali baš mene i moju decu da nam pomažu. Ako, valjda će doći vreme i da se jednom vidimo, stisnemo ruke i kažemo im hvala iz srca - poručuje Mirjana, koja će dar iz Zemuna iskoristiti da poseti oca u bolnici i da ga obraduje poklonima.

Novogodišnje iznenađenje

- Ispunila sam svoju, a i želju dobrotvora i kupila deci novogodišnje pakete sa slatkišima. Kako su se silno obradovala! Nikola je skakao od radosti, a mala Dunja veselo pružala ručice. Hvala dobrotvorima! Mir Božji! Hristos se rodi! Da im svima donese blagostanja i zdravlja u njihovim domovima - kroz suze govori Mirjana.

Mirjana je hrabra, skromna majka, brine o deci i samo misli da nisu gladna, da nisu bosa, posebno mala Dunja, za koju su troškovi najveći. Povod da obiđemo ovu napaćenu porodicu bila je i nova donacija porodice Stepanović, mladog beogradskog bračnog para sa dvoje male dece, koja je izdvojila 10.000 dinara kako bi njihovi štićenici s radošću i olakšanjem proslavili praznike. Takođe, stigla je i donacija od 50 evra od stalne donatorke i čitateljke Jovanke Ristić iz Filingena u Nemačkoj, koja je uz dar uputila i malu torbu s poklonima, garderobom, igračkama, kafom...

Opraštamo se od porodice Stamenković sa zebnjom u srcu, moleći se za zdravlje i napredak ove napaćene porodice za koju pomoć naših dobrotvora znači kao treperava svetlost "zvezde sa istoka", a to je put i nada za novi početak, vera da je Bog uz dobre ljude.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lepa reč, udovici i deci
HUMANITARNI MOST Ima li leka za ranjeno srce?
HUMANITARNI MOST Ide zima, kupite baki drva!
HUMANITARNI MOST Kao dobitak na lutriji!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online