Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Hvala svima, lečenje se nastavlja

Dejan Milošević, bivši ratni dobrovoljac iz Vranja, koji je štitio dve godine srpsku nejač u Srpskoj, puno bolje se oseća otkad ima lekove, iako bolest ne posustaje.

D. Đorđević
Veruju u bolje: Vesna i sin Dejan Milošević

Najveći problem, koji izaziva strepnju njegove hrabre majke Vesne je virusno oboljenje kostiju stopala leve noge, što je posledica smrzavanja u ratu. Rana se stalno obnavlja, a pospešuje je šećerna bolest zbog koje Dejan tri puta dnevno prima insulin. Terapija koju određuju lekari sa vranjske Ortopedije daje rezultate, prepisano mu je šest raznih medikamenata, a jedna kura ovih lekova košta najmanje 50 evra. Ipak, majka Vesna se ne predaje.

Jedina želja

Dejana majka stalno vodi na kontrole u bolnici u Vranju, nedeljno dva-tri puta zbog previjanja. Oboje su optimisti, drugo im i ne preostaje. Dejan koji pati i od post vijetnamskog sindroma je trenutno dobrog raspoloženja, ali žao mu je što ne može da pomogne majci, pa čak ni da joj donese vode sa ulične česme u stan. Jedina želja mu je da u Novoj godini samostalno prošeta oko zgrada, i da ode do centra varoši.

Ovih dana reporteri "Vesti" su joj uručili redovnu mesečnu donaciju od 55 evra anonimnog donatora N. J. iz Minhena koja im puno znači u borbi za Dejanovo održavanje zdravlja.

- Eh, taj čovek, Dejanov staratelj, nikad nas ne ostavlja i pomaže nam da lakše prebrodimo teškoće! On je naše svetlo u kući, žižak koji nadom, verom i ljubavlju osvetljava naš dom u kome nema struje i vode zbog nemara grada i Jumka u čijem su vlasništvu zdrade u kojima smo se uselili pre više od deset godina. Dejanu neće nedostajati novac za terapije, jer sam dobila otpremninu za odlazak u penziju. Novac smo hteli da sačuvamo, ako Bog da, da rešimo stambeno pitanje. Grad nam je obećao rešiti stanarsko pravo, da otkupimo stan po minimalnoj ceni i to na rate - priča s nadom majka Vesna koja ne zaboravlja da se ponovo zahvali dobrotvoru iz Minhena ali drugim svojim stalnim donatorima Stefanu Anđelu i njegovoj majci Ljiljani koji su im poslali 100 kanadskih dolara.

- Njihov zahtev je bio da kupimo dovoljno ogrevnog drveta. To smo i učinili. Zahvaljujemo se, predobri su to ljudi, svaka njihova pomoć i poziv telefonom nas gane do suza - poručuje Vesna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Biće im toplo ove zime!
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
HUMANITARNI MOST Lekovi na prvom mestu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online