Hvala svima, lečenje se nastavlja

D. Đorđević
Veruju u bolje: Vesna i sin Dejan Milošević

Najveći problem, koji izaziva strepnju njegove hrabre majke Vesne je virusno oboljenje kostiju stopala leve noge, što je posledica smrzavanja u ratu. Rana se stalno obnavlja, a pospešuje je šećerna bolest zbog koje Dejan tri puta dnevno prima insulin. Terapija koju određuju lekari sa vranjske Ortopedije daje rezultate, prepisano mu je šest raznih medikamenata, a jedna kura ovih lekova košta najmanje 50 evra. Ipak, majka Vesna se ne predaje.

Jedina želja

Dejana majka stalno vodi na kontrole u bolnici u Vranju, nedeljno dva-tri puta zbog previjanja. Oboje su optimisti, drugo im i ne preostaje. Dejan koji pati i od post vijetnamskog sindroma je trenutno dobrog raspoloženja, ali žao mu je što ne može da pomogne majci, pa čak ni da joj donese vode sa ulične česme u stan. Jedina želja mu je da u Novoj godini samostalno prošeta oko zgrada, i da ode do centra varoši.

Ovih dana reporteri "Vesti" su joj uručili redovnu mesečnu donaciju od 55 evra anonimnog donatora N. J. iz Minhena koja im puno znači u borbi za Dejanovo održavanje zdravlja.

- Eh, taj čovek, Dejanov staratelj, nikad nas ne ostavlja i pomaže nam da lakše prebrodimo teškoće! On je naše svetlo u kući, žižak koji nadom, verom i ljubavlju osvetljava naš dom u kome nema struje i vode zbog nemara grada i Jumka u čijem su vlasništvu zdrade u kojima smo se uselili pre više od deset godina. Dejanu neće nedostajati novac za terapije, jer sam dobila otpremninu za odlazak u penziju. Novac smo hteli da sačuvamo, ako Bog da, da rešimo stambeno pitanje. Grad nam je obećao rešiti stanarsko pravo, da otkupimo stan po minimalnoj ceni i to na rate - priča s nadom majka Vesna koja ne zaboravlja da se ponovo zahvali dobrotvoru iz Minhena ali drugim svojim stalnim donatorima Stefanu Anđelu i njegovoj majci Ljiljani koji su im poslali 100 kanadskih dolara.

- Njihov zahtev je bio da kupimo dovoljno ogrevnog drveta. To smo i učinili. Zahvaljujemo se, predobri su to ljudi, svaka njihova pomoć i poziv telefonom nas gane do suza - poručuje Vesna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online