Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 22.10.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Biće im toplo ove zime!

Bolesti koje su ophrvale nekadašnjeg ratnog dobrovoljca iz Vranja Dejana Miloševića napadaju i dalje, ali sada manjom žestinom. O ovom 40-godišnjem napaćenom čoveku s velikom ljubavlju brine 60-godišna majka Vesna čije je zdravlje takođe narušeno, pa je početkom meseca drugi put operisala kataraktu u Nišu.

D. Đorđević
Dobri ljudi blaže muke: Vesna Milošević ispred zgrade

Ali nije majka Vesna jedina, o Dejanu brinu naši čitaoci već desetak godina, koji se raspituju za njegovo zdravlje i bolesnu nogu i pomažu im.

Reporteri "Vesti" su ih nedavno posetili u vranjskom naselju Čerenac gde žive u zgradi bez struje i vode i uručili im dve donacije: dar iz Minhena, odakle anonimni darodavac N. J. šalje svakog meseca iznos od 55 evra, i novčani prilog od 100 australijskih dolara, poklon dobrotvorki Anete i Nataše iz Sidneja.

- Hvala dragom donatoru iz Nemačke koji nas godinama pazi, hvala dobrotvorkama iz dalekog Sidneja, ali našem srcu tako bliskog, svaku sreću i zdravlje neka im podari Bog koji jedini sve vidi i sve zna. Novac koristimo racionalno, pre svega za nastavak terapije i lečenje Dejanovih nogu. Visoki šećer regulišemo insulinom, a Vijetnamski sindrom umirujemo lekovima. Dejan se bolje oseća, sedi kod kuće, sluša tranzistor, čita knjige - priča majka Vesna umesto sina i raduje se na sav glas prilozima od kojih su kupili drva za zimu.

Uz Dejana 24 sata

Majka Vesna Milošević otišla je posle 32 godine rada na mestu kuvarice u Jumku u zasluženu penziju, što znači da će više vremena provoditi uz sina. Dobila je penziju od 13.000 dinara, nešto malo više od 100 evra, jer živi u državi od koje, nažalost, ne može više ni da očekuje.

- Kad je toplo i hleb i so su slatki - ponavlja Vesna, bez čije pomoći Dejan ne može da se kreće, osim po sobi.

Kad idu na redovnu mesečnu kontrolu u vranjsku bolnicu koriste taksi jer je njihovo naselje Čerenac na samom obodu grada.

- Ipak, samo da je zdravlja, pa će sve biti bolje - ispraća nas Vesna sa osmehom pokazujući nam tek kupljena drva.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Melem na ratnikove rane
HUMANITARNI MOST Lekovi na prvom mestu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online