Četvrtak 22.10.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Biće im toplo ove zime!

D. Đorđević
Dobri ljudi blaže muke: Vesna Milošević ispred zgrade

Ali nije majka Vesna jedina, o Dejanu brinu naši čitaoci već desetak godina, koji se raspituju za njegovo zdravlje i bolesnu nogu i pomažu im.

Reporteri "Vesti" su ih nedavno posetili u vranjskom naselju Čerenac gde žive u zgradi bez struje i vode i uručili im dve donacije: dar iz Minhena, odakle anonimni darodavac N. J. šalje svakog meseca iznos od 55 evra, i novčani prilog od 100 australijskih dolara, poklon dobrotvorki Anete i Nataše iz Sidneja.

- Hvala dragom donatoru iz Nemačke koji nas godinama pazi, hvala dobrotvorkama iz dalekog Sidneja, ali našem srcu tako bliskog, svaku sreću i zdravlje neka im podari Bog koji jedini sve vidi i sve zna. Novac koristimo racionalno, pre svega za nastavak terapije i lečenje Dejanovih nogu. Visoki šećer regulišemo insulinom, a Vijetnamski sindrom umirujemo lekovima. Dejan se bolje oseća, sedi kod kuće, sluša tranzistor, čita knjige - priča majka Vesna umesto sina i raduje se na sav glas prilozima od kojih su kupili drva za zimu.

Uz Dejana 24 sata

Majka Vesna Milošević otišla je posle 32 godine rada na mestu kuvarice u Jumku u zasluženu penziju, što znači da će više vremena provoditi uz sina. Dobila je penziju od 13.000 dinara, nešto malo više od 100 evra, jer živi u državi od koje, nažalost, ne može više ni da očekuje.

- Kad je toplo i hleb i so su slatki - ponavlja Vesna, bez čije pomoći Dejan ne može da se kreće, osim po sobi.

Kad idu na redovnu mesečnu kontrolu u vranjsku bolnicu koriste taksi jer je njihovo naselje Čerenac na samom obodu grada.

- Ipak, samo da je zdravlja, pa će sve biti bolje - ispraća nas Vesna sa osmehom pokazujući nam tek kupljena drva.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

2024 © - Vesti online