Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Starost lakša sa dobrotvorkom iz Engleske

Starini Tomislavu Pešiću i njegovoj supruzi Stanislavki iz planinskog sela Nova Brezovica, zaseoka Anđelinkovci, reporteri "Vesti" nedavno su uručili redovnu tromesečnu donaciju od 60 evra, poklon plemenite donatorke S. M. iz Engleske.

Brrinu za ćerku: Pešići sa ćerkom Stankom

- Neka našoj dobrotvorki i zaštitnici dragi Bog i svi sveci koje slavimo donesu puno zdravlja, sreće, mira i radosti u njenom domu. Nama je svaki dinar zlata vredan, za lekove i hranu. Ide zima, idu teški dani. Jedva se probijamo do Barelića gde su ambulanta i prodavnica. Ide slava, da presečemo kolač za zdravlje, prvo naših ćerki: Stanke i Jelene. Bog da nam podari malo zdravlja i hleba, ništa drugo ne tražimo. Još smo živi, u božjim smo rukama, kako on kaže, tako će biti. Zato mu se molimo da nas poštedi velikih muka, da ne zalegnemo u krevete i da ne skapavamo sami u planini - kaže 60-godišnji Tomislav, kome vid sve više popušta, a supruga Stanislavka sve manje čuje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Teška je starost kad nismo zdravi. Bez Stanislavke ne mogu da se krećem. Muči me, bili smo nekada velika familija. Moj otac je bio priznat domaćin u selu. Imali smo stoku, obrađivali zemlju pored puta, prodavali višak... On i majka, čim su umrli, odjednom, sve poče da kopni, da se suši, kao da neka pepelnica uđe u familiju. Ostadosmo mi, ni živi ni mrtvi. Ćerke, Stanka psihički bolesna, Jelena se ponovo udade, ode za čoveka koji ima sedmoro dece. Kaže, nije joj loše, ako je tako drago nam je. Stanka je čas u kući, čas nije... Kada bane, preti nam ovako starim... Šta da radimo? Nije do nas, neko bi morao i za nju da se pobrine. Takav je naš život, ali ipak ga mi volimo, svakom svitanju se radujemo - priča Tomislav, domaćin bez stoke, bez prihoda, bez socijalne pomoći, bez petla u dvorištu.

Dobro srce

Pešići imaju neobradivu zemlju u planini, zbog koje ne mogu da ostvare nikakva prava. Dok je Tomislav bio zdrav, živeli su skromno i zadovoljno. Od kada se razboleo zapustela je kuća, nema muške ruke da brine o domaćinstvu. Ali ne zaboravlja da kaže na rastanku: "Hvala svima koji nam pomažu, posebno dobrotvorki iz Engleske, ima veliko i dobro srce... Da nije takvih, ne bi bilo ni nas."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online