Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 02.05.2015.
12:00
B.R. - Vesti - Foto: Vesti A

Pečenje u svakom tanjiru

Zahvaljujući prilozima humanih zemljaka iz Australije, pre svega donaciji od 600 AUD koja je stigla u pravi čas do Humanitarne organizacije Majka devet Jugovića pri Eparhiji raško-prizrenskoj u Gračanici, u više od dve hiljade obroka isporučenih korisnicima narodnih kuhinja na Kosmetu, našao se i komad pečene svinjetine. Tako je dve hiljade srpskih porodica u kosovskim enklavama proslavilo svoj najveći praznik Vaskrs i ne znajući da su najvećim delom za ovakvu trpezu bile zaslužne dve porodice: Jankovići iz zapadnog Sidneja koji su darivali 200 dolara kao i stalni donator Ilija Veselinović iz Kanbere sa prilogom od 300 AUD, a njima se pridružila i naša plemenita čitateljka B. G. iz Adelejda sa donacijom od 100 dolara.

Vesti
Meso u porciji: vaskršnji ručak u Gračanici

- Od doniranih sredstava kupljeno je svinjsko meso i to 249 kilograma od celokupne svote. Svinjsko meso smo naručili od lokalnih seljaka jer smo pažljivo birali da bude kvalitetno, tačnije uzeli smo ono u čiji smo kvalitet već bili i uvereni. Za naše korisnike je i te kako upriličen ovaj svečaniji ručak, što se moglo primetiti na njihovim licima, jer oni godinama unazad nisu bili u mogućnosti da svoje praznike obeleže onako kako bi želeli. Zato smo neizmerno zahvalni našim dragim donatorima koji su im omogućili da iskuse bogatiju trpezu koja je u duhu ovog praznika bila pripremljena. Velika je radost koja je ispunila naša srca gledajući sav taj narod sa osmesima na licima što svojim najmilijima mogu priuštiti malo svečaniji obrok. Puno smo zahvalni na svemu što su nam dobrotvori iz Australije i ovoga puta priredili. I dalje nas motivišu i olakšavaju naš rad, a našim korisnicima bivaju sve čvršći oslonac za dalju borbu opstanka na ovim prostorima. Ono čemu se posebno divimo jeste to što nam zemljaci uporno pokazuju da ni kilometri ne sprečavaju dobra dela. Veliko hvala ovim divnim ljudima - poručila je protinica Svetlana Stević, predsednica HO Majka devet Jugovića.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Novo i ponovo ugodno iznenađenje pripremaju "Vesti" sa svojim čitaocima srpskom stanovništvu koje dobija samo jedan obrok dnevno pri narodnim kuhinjama, već za naredni veliki praznik Spasovdan - 21. maja. Čvrsto smo uvereni da ćemo i tada izmamiti osmeh na njihovim licima.

Crveno na radost

Posle najvećeg praznika, gde su i na Kosovu deljena i brojna vaskršnja jaja, Humanitarni most "Vesti" već je prosledio u Gračanicu i dve najnovije donacije: 2.000 australijskih dolara koje je poklonio Srpski nacionalni radio Glas Ravne gore iz Melburna za rad narodnih kuhinja na Kosmetu, kao i prilog od 300 evra naše čitateljke Stane Jovanović iz Minhena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online