Subota 02.05.2015.
12:00
B.R. - Vesti - Foto: Vesti

Pečenje u svakom tanjiru

Vesti
Meso u porciji: vaskršnji ručak u Gračanici

- Od doniranih sredstava kupljeno je svinjsko meso i to 249 kilograma od celokupne svote. Svinjsko meso smo naručili od lokalnih seljaka jer smo pažljivo birali da bude kvalitetno, tačnije uzeli smo ono u čiji smo kvalitet već bili i uvereni. Za naše korisnike je i te kako upriličen ovaj svečaniji ručak, što se moglo primetiti na njihovim licima, jer oni godinama unazad nisu bili u mogućnosti da svoje praznike obeleže onako kako bi želeli. Zato smo neizmerno zahvalni našim dragim donatorima koji su im omogućili da iskuse bogatiju trpezu koja je u duhu ovog praznika bila pripremljena. Velika je radost koja je ispunila naša srca gledajući sav taj narod sa osmesima na licima što svojim najmilijima mogu priuštiti malo svečaniji obrok. Puno smo zahvalni na svemu što su nam dobrotvori iz Australije i ovoga puta priredili. I dalje nas motivišu i olakšavaju naš rad, a našim korisnicima bivaju sve čvršći oslonac za dalju borbu opstanka na ovim prostorima. Ono čemu se posebno divimo jeste to što nam zemljaci uporno pokazuju da ni kilometri ne sprečavaju dobra dela. Veliko hvala ovim divnim ljudima - poručila je protinica Svetlana Stević, predsednica HO Majka devet Jugovića.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Novo i ponovo ugodno iznenađenje pripremaju "Vesti" sa svojim čitaocima srpskom stanovništvu koje dobija samo jedan obrok dnevno pri narodnim kuhinjama, već za naredni veliki praznik Spasovdan - 21. maja. Čvrsto smo uvereni da ćemo i tada izmamiti osmeh na njihovim licima.

Crveno na radost

Posle najvećeg praznika, gde su i na Kosovu deljena i brojna vaskršnja jaja, Humanitarni most "Vesti" već je prosledio u Gračanicu i dve najnovije donacije: 2.000 australijskih dolara koje je poklonio Srpski nacionalni radio Glas Ravne gore iz Melburna za rad narodnih kuhinja na Kosmetu, kao i prilog od 300 evra naše čitateljke Stane Jovanović iz Minhena.

2024 © - Vesti online