Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 02.04.2015.
12:00
A. Krasojević - Vesti - Foto: Vesti A

Nenad zemljacima u srcu

Članovi humanitarne organizacije "Nemanjići" iz Tićina nedavno su lično posetili porodicu Jokić iz sela Polom kraj Bratunca i glavi porodice ocu Milivoju, predali 375 švajcarskih franaka za operaciju njegovog jedanaestomesečnog sina Nenada, bebe rođene sa velikim hendikepom - bez jednjaka. Iako ova beba još nije napunila ni godinu dana, dosad je imala već tri operacije, ali još uvek uzima specijalnu hranu uz pomoć katetera. Supružnici majka Danijela i tata Milivoje dobili su prinovu prošle godine, kojoj su se obradovali baš kao i dvogodišnjem sinu Nikoli.

Spasavaju bebu: Porodica Jokić

Sreću zbog rođenja i drugog sina zasenila je nesreća koja ih je zadesila jer nema načina da se bebi bez jednjaka pomogne u Republici Srpskoj, a ni u Srbiji. Tako komplikovane i teške operacije se izvode u inostranstvu, a za jedan takav zahvat u Londonu, porodici je rečeno da je potrebno oko 95.000 evra, uključujući i postoperativni oporavak. Hrana koju ova beba jede, a bez koje ne može da živi, staje oko 150 evra mesečno.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Čemu su sve izloženi nezaposleni roditelji ove bebe i kakve muke preživljavaju teško je i nabrojati. A sve košta. I to mnogo. Lekovi, specijalna hrana za Nenada, česti odlasci u Beograd na kontrole. Malom Nenadu je ponovo potreban operativni zahvat, da bi mogao da živi i hrani se kao i druge bebe, a nezaposleni roditelju nemaju neophodna materijalna sredstva da mu omoguće ovakav vid lekarske intervencije koja iziskuje ugradnju veštačkog jednjaka.

Molba

Humanitarci iz Tićina mole sve zemljake da pomognu porodici Jokić koliko mogu, kako bi i mali Nenad bezbrižno odrastao uz svoga brata Nikolu.
Kontakt telefon porodice Jokić je: 00381/66 970 9798.

- Po svemu sudeći, moramo odustati od Londona, mi ne možemo da prikupimo toliki novac - rekao nam je u telefonskom razgovoru otac Milivoje. - Za sada je u opciji bolnica u francuskom gradu Lilu, gde se za ovakav zahvat mnogo manje plaća nego u Londonu - 51.000 evra. Ukoliko nas pozovu, mi ćemo sa našim sinom otići u Francusku i videti šta njihovi stručnjaci mogu da urade za Nenada - kaže nam Milivoje Jokić, koji se zasad uzda u ljude dobrog srca. U svojih deset prstiju više ne može. Milivoje koji je demobilisani borac, radio je u jednoj bratunačkoj fabrici koja je doživela sudbinu ne tako malog broja drugih - propala je. Kaže da kada bi izostala i pomoć rodbine, od onog grumena zemlje koji ima, teško da bi sastavili kraj s krajem.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dva dana kao u snu
HUMANITARNI MOST Bitka za detinjstvo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online