Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Devet godina vernosti čitalaca "Vesti"

Samohranoj majci, 28-godišnjoj Svjetlani Kljajić iz Sključana kod Kozarske Dubice i njenoj ćerki nedavno je uručena novčana pomoć od 200 evra koju su joj poslali anonimni prijatelji iz Bad Homburga. I oni zaista nisu jedini koji su ostali uz ovu mladu nepokretnu ženu, sem stalnih darodavaca koji je i posećuju kada dođu u rodni kraj, uvek se pojavi neko novo ime, neki novi prijatelj, koga sudbina ove mlade žene iskreno pogađa.

Lj. Mudrinić
Stigla pomoć: Svjetlana Kljajić iz Sključana

Da li je Svjetlana Kljajić hrabra žena ni ona sama to više ne zna, ali drugi je pamte kao svojevrsan medicinski fenomen, jer je preživela jedno od najsmrtonosnijih neuroloških oboljenja i u komi rodila zdravu ćerkicu Jovanu, ali nažalost posle svega ostala nepokretna. Njena Jovana pohađa četvrti razred i primeran je đak, što u Svjetlanin život unosi najviše radosti.

Hvala mojim anonimnim prijateljima koji mi pomažu. Ovaj novac ću iskoristiti za kućne potrebe ali i da sebi kupim nešto od lekova", kaže Svjetlana koju smo zatekli pod prehladom, ali se nije žalila na ugroženo zdravlje i sad već devetogodišnji problem paralizovanosti sa kojim se bori.

Kontakt

Sa Svetlanom Kljajić iz Kozarske Dubice naši čitaoci mogu da ostvare kontak na broj telefona: 00387 65 251 654, a sa Gojkom Stojanovićem iz Pelagićeva na raspolaganju vam je telefon: 00387 66 886 679. Kao i uvek, "Vesti" su vam na usluzi.

- U situaciji u kakvoj živim nisam ni mogla očekivati brži napredak, uprkos mladom organizmu. Zaboravljaju doktori da ni mladost koja je stalno izložena stresu ne može zbog oskudice i problema odneti pobedu nad bolešću. Konstantno se brinem da će nam struja biti isključena jer se dugovi sa kamatama povećavaju i sada su, verovali ili ne, 5.000 evra. Ja sa devetogodišnjim detetom ne mogu živeti bez struje. U mom životu je i previše mraka još samo da mi i Elektrodistribucija pošalje mrak u kuću. Za svaku fizikalnu terapiju, bez koje bi mi mišići atrofirali i dobila bih rane od stalnog ležanja u krevetu, treba mi struja a mom detetu svetlo je neophodno da bi moglo uči. Obraćala sam se svim institucijama za pomoć kod plaćanja struje i sve je ostalo samo na obećanjima. Preostalo mi je još samo da pišem predsedniku RS Miloradu Dodiku i da zatražim pomoć od njega - kaže Svjetlana.

Naš stalni čitalac Živko Jagodić iz Kisnahta Švajcarske zamolio je ekipu "Vesti" da uruči 100 švajcarskih franaka ocu i sinu Gojku i Stanku Stojanoviću iz Kladuše kod Pelagićeva za koje je u toku akcija pomoći širom Srpske. Naime, mediji u RS objavili su potresnu priču o šesnaestogodišnjem dečaku Stanku Stojanoviću i njegovom ocu Gojku kojima je u staroj i oronuloj kući dugo bila isključena struja uprkos jake zime, a situacija postala još teža kada je nakon saobraćajne nesreće u kojoj je Gojko teško povređen njegov sin morao da napusti školu kako bi nadničio i brinuo se da otac ne bude gladan.

Lj. Mudrinić
Otac i sin: Gojko i Stanko Stojanović

Krštenje na Jovanjdan

- Hvala svima koji pritekoše u pomoć - kaže nam Gojko koji se konačno ogrejao i najeo zajedno sa sinom svom domu. - Dobio sam 1.400 evra i sada zaokružio na 1.500 sa prilogom iz Švajcarske. Proslavio sam kao čovek svoju krsnu slavu Jovanjdan, a dan posle krstio sam i sina Stanka.

Iako ova porodica ne spada u štićenike Humanitarnog mosta, molbu nismo mogli odbiti, pogotovo što su Stojanovići bili u izuzetno teškoj situaciji. Drago nam je što nismo bili jedini na Jovanjdan: brojni darodavci širom Srpske ali i zemljaci iz dijaspore su se javili da pomognu ovim nesrećnicima pa je Stojanovićima nedavno uključena struja a dobrotvori iz Pelagićeva su obećali da će Stanko od iduće školske godine ponovo u školu, a ne u nadničenje.

Donatori su se pobrinuli da Stojanovići dobiju drva i da ih imaju do kraja zime, a plaćaće im i račune za struju. A dve anonimne čitateljke "Vesti" iz Adelejda u Australiji poslale su 100 dolara koje ćemo takođe proslediti familiji Stojanović u Pelagićevo, ljudima koji još ne veruje da toliko neznanaca saoseća sa njihovom sudbinom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čaša meda i čaša žuči
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online