Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 26.02.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Topla ruka nepoznatih prijatelja

Ponekad nam je veoma žao što neki naši štićenici neće saznati koliko je nepoznatih ljudi učestvovalo u naizgled jednostavnoj akciji da im na kućnu adresu stigne poklon-paket i finansijska pomoć od naših zemljaka širom sveta. Baš kao i ovoga puta, kada nam se prethodno telefonom javila naša stalna čitateljka iz Berlina, Snežana Grudić Petrović i obavestila nas da je po prijateljici poslala autobusom darove za siromašnu i bolesnu samohranu majku

Komšija uz komšiju: Radovan Milanović i Živka Stanojević u "Vestima"

51-godišnju Živku Stanojević i njene ćerke Dušicu (9) i Sanju (11) u njihov podstanarski dom u selu Progar kod Surčina. Tešku torbu izvukla je iz taksija humana Gordana, zemljakinja koja je krenula iz Nemačke za Pančevo, ali je našla vremena da za njoj nepoznate ljude preda u "Vesti" dar uz tri koverte sa 200 evra.

Plemenita darodavka, rodom iz Valjeva, precizno je na svakoj koverti ispisala imena štićenika "Vesti". I ne samo to: celo vreme se brinula da li će stići autobus na vreme, i da li smo u Humanitarnom mostu prihvatili donaciju.

- Potičem i sama iz jedne siromašne porodice, u svet sam otišla pre tri decenije, ali ni danas kada moja familija i ja živimo bez straha od budućnosti, nisam zaboravila kako je to odrastati u bedi. I dobro je što nisam prekrižila taj deo svog života, jer kako bih onda mogla drugima da pomognem. Oduvek sam radila u ugostiteljstvu, prvo za druge, a potom za našu porodicu. Danas mi je zadovoljstvo da mogu nekog da usrećim, nekom ruku pomoći da pružim... Valjda i meni tako bude lakše što sam toliko daleko od otadžbine - kaže nam Snežana Grudić Petrović, majka dva sina.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Njen poklon paket i donacija od 50 evra već je idući dan nakon prispeća uručena Živki Stanojević, ženi koja živi s jednim bubregom i tek operisanom kičmom.

Skromna kao i uvek, Živka je došla sa komšijom Radovanom iz Progara, koji joj je prevezao paket svojim starim kolima. Posle nam se Živka javila SMS porukom i rekla: "Mnogo hvala nepoznatoj Snežani, evo moja deca i ja još se radujemo slatkišima, odeći, kućnim potrepštinama...".

I novinarka "Vesti" zahvaljuje se našoj humanoj čitateljki Snežani koja nas je pozvala u svoj ugostiteljski objekat na - ćevape. Ko zna, možda nas jednog dana put i nanese.

Putuju darovi

Naša čitateljka iz Berlina nije uputila donaciju od 50 evra samo siromašnoj Živki i njenoj deci, u njenom srcu bilo je mesta i za još dve porodice. Njenim prilogom od 100 evra obradovaće ubogi i bolesni bračni par Tomislava i Stanislavku Pešić iz Anđelinkovaca na Bareliću, kao i samohranu majka i ćerku Zoricu i Jelenu Jorganović iz Šehovaca kod Mrkonjić Grada kojima je poklonila takođe 50 evra. Oba priloga već su na puta ka našim štićenicima.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Recept iz srca jednog kuvara
HUMANITARNI MOST Ponuda koja se ne odbija
HUMANITARNI MOST Slatki paketići
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online