Četvrtak 26.02.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić

Topla ruka nepoznatih prijatelja

Komšija uz komšiju: Radovan Milanović i Živka Stanojević u "Vestima"

51-godišnju Živku Stanojević i njene ćerke Dušicu (9) i Sanju (11) u njihov podstanarski dom u selu Progar kod Surčina. Tešku torbu izvukla je iz taksija humana Gordana, zemljakinja koja je krenula iz Nemačke za Pančevo, ali je našla vremena da za njoj nepoznate ljude preda u "Vesti" dar uz tri koverte sa 200 evra.

Plemenita darodavka, rodom iz Valjeva, precizno je na svakoj koverti ispisala imena štićenika "Vesti". I ne samo to: celo vreme se brinula da li će stići autobus na vreme, i da li smo u Humanitarnom mostu prihvatili donaciju.

- Potičem i sama iz jedne siromašne porodice, u svet sam otišla pre tri decenije, ali ni danas kada moja familija i ja živimo bez straha od budućnosti, nisam zaboravila kako je to odrastati u bedi. I dobro je što nisam prekrižila taj deo svog života, jer kako bih onda mogla drugima da pomognem. Oduvek sam radila u ugostiteljstvu, prvo za druge, a potom za našu porodicu. Danas mi je zadovoljstvo da mogu nekog da usrećim, nekom ruku pomoći da pružim... Valjda i meni tako bude lakše što sam toliko daleko od otadžbine - kaže nam Snežana Grudić Petrović, majka dva sina.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Njen poklon paket i donacija od 50 evra već je idući dan nakon prispeća uručena Živki Stanojević, ženi koja živi s jednim bubregom i tek operisanom kičmom.

Skromna kao i uvek, Živka je došla sa komšijom Radovanom iz Progara, koji joj je prevezao paket svojim starim kolima. Posle nam se Živka javila SMS porukom i rekla: "Mnogo hvala nepoznatoj Snežani, evo moja deca i ja još se radujemo slatkišima, odeći, kućnim potrepštinama...".

I novinarka "Vesti" zahvaljuje se našoj humanoj čitateljki Snežani koja nas je pozvala u svoj ugostiteljski objekat na - ćevape. Ko zna, možda nas jednog dana put i nanese.

Putuju darovi

Naša čitateljka iz Berlina nije uputila donaciju od 50 evra samo siromašnoj Živki i njenoj deci, u njenom srcu bilo je mesta i za još dve porodice. Njenim prilogom od 100 evra obradovaće ubogi i bolesni bračni par Tomislava i Stanislavku Pešić iz Anđelinkovaca na Bareliću, kao i samohranu majka i ćerku Zoricu i Jelenu Jorganović iz Šehovaca kod Mrkonjić Grada kojima je poklonila takođe 50 evra. Oba priloga već su na puta ka našim štićenicima.

2024 © - Vesti online