Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 14.01.2015.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Brojni darovi pristižu uz lepe čestitke

Na Badnji dan porodica stalnih donatora iz Sidneja, Ljiljane i Slobodana Joksića uputila je 260 AUD uz želje dobrodošlice Bogomladencu, da se prospu darovi i potroše na zdravlje i potrebu: siromašnu familiju Slavoljuba Stojilkovića i njihovu decu iz zaseoka Reka u Novoj Brezovici darivali su ovoga puta sa 90 dolara, dom uboge majke Živke Stanojević iz Progara i njene dve ćerke takođe sa 90 dolara, a porodici Božidara i Rade Pendić sa sinovima, daleko u zaseoku Đonlije kod Novo Pazara poklonili su 80 dolara.

Nisu je zaboravili: Radmila Drljača sa decom
 

Nova donacija ovih plemenitih ljudi od 400 AUD stigla je 12. januara ove godine u beogradsko dopisništvo "Vesti" od naših kolega u Sidneju i ovi naši verni čitaoci, porodica Joksić, uz lepo pismo kažu da naši štićenici žive u njihovim molitvama i da se nadaju da su najteža iskušenja, za njih već prošlost. Svoj humani prilog su ovako raspodelili: 100 dolara ide na kućnu adresu ratnog invalida Dejana Miloševića iz Vranja, 100 dolara na ruke invalida Svetomira i Snežane Stamenković, kao i njihove mile ćerke Tamare iz sela Korbevac kod Vranjske Banje, takođe 100 dolara udovici Dušici Premović iz sela Prislonica kod Čačka sa sedmoro dece i 100 dolara samohranoj majci i ženi junaku - Radmili Drljači i njenoj dečici, nastanjenim u Vranju.

Hvala čitaocima

Iz Redakcije u Frankfurtu pristigli su novi prilozi naših čitalaca: 200 franaka uputio je humani Živko Jagodić iz Kisnahta u Švajcarskoj uz molbu da se 100 franaka prosledi ubogom i bolesnom bračnom paru Tomislavu i Stanislavki Pešić iz zaseoka Anđelinkovci na Bareliću, a drugih 100 franaka će otići na adresu oca i sina Gojka i Stanka Stojanovića iz Kladuše kod Pelagićeva u BiH. Iako oni nisu naši štićenici, "Vesti" će proslediti ovaj plemeniti prilog. Anonimni donator iz Minhena N. J, tačan kao sat, poslao je "Vestima" svoju stalnu mesečnu donaciju od 110 evra: 55 evra ide bolesnom ratniku Dejanu Miloševiću iz Vranja a isto toliko starini Ranku Majstoroviću iz Omarske. Za porodicu Stojilković iz zaseoka Reka kod Nove Brezovice svoj dar od 100 evra uputio je i dr Sava Ivković iz Diseldorfa. Na žalost, novinari "Vesti" još ne mogu da se probiju do ove porodice, snegom zametenom, a mnogi čitaoci iz Australije, Kanade i Evrope uputili su im svoje donacije. Zahvaljujemo se.
 

Stidljiv osmeh petogodišnje Helene Terzić i božićna želja ove male Beograđanke da joj majka Monika opet progovori i da se posle pet godina povrati iz stanja budne kome, dotakli su našeg čitaoca Sinišu Petkovića iz Sidneja koji je uz prilog od 50 AUD poslao i toplu čestitku: "Maloj i lepoj Heleni Terzić, njenoj mami i baki, želim srećnu Novu godinu i Božić...". A humana porodica Kovačić iz Zapadne Australije uputila je preko naše Redakcije u Sidneju uz prelepu čestitku i dar od 120 AUD siromašnoj i bolesnoj porodici Stojilković iz zaseoka Reka - Nova Brezovica, u nadi da će ovoj osmočlanoj familiji ova donacija bar malo ulepšati praznične dane. "Vesti" se zahvaljuju svim svojim čitaocima i darodavcima iz Australije i Evrope koji su nam i u ovoj godini poželeli uspeha u radu, zdravlja i novih kontakata.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Radost u skromnom domu
HUMANITARNI MOST Hvala vam do dragog Boga!
HUMANITARNI MOST Spas za nevoljnike
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online