Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 04.11.2014.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Dvostruko hvala za Nebojšu

Pre mesec dana ispratili smo porodicu Vulić iz beogradskog dopisništva "Vesti" sa toliko željenim aspiratorom za njihovog bolesnog sina Nebojšu i lepim novčanim prilogom od preko 2.000 evra, koliko su im u samo nekoliko dana darivali čitaoci iz Australije i Evrope, iako je njihova molba za pomoć bila izuzetno skromna: oni su vapili samo za pomagalom koje će omogućiti dečaku obolelom od cerebralne paralize da lakše diše kada dođe kući iz bolnice.

Rane polako zaceljuju: Nebojša Vulić u bolnici
 

I umesto jednog aspiratora, donacije anonimnog zemljaka iz Čikaga, stigao je još jedan u našu Redakciju kojeg je još 10. septembra kupila plemenita čitateljka iz grada Filingena-Šveningena u Nemačkoj, Manda Milutinović, koja je ovim gestom pokazala da ponekad nije dovoljno biti samo human, već i - uporan.

Jer, mnogi bi nakon kupovine aparata od 500 evra, koji se na žalost oštetio tokom transporta već u Nemačkoj, odustali od želje da pomognu, ali ovo je bio samo razlog više da ova čitateljka "Vesti" ispuni svoje obećanje dato četvoročlanoj porodici Vulić, prognanicima iz sela Rudince sa Kosmeta koji su 1999. izgubili svoj dom, a sa sobom u Srbiju poneli samo bolest i nevolje.

Nagrađena upornost

Manda Milutinović

Ko je Manda Milutinović, čitateljka "Vesti", koja nije odustala od nauma da pošalje aspirator porodici Vulić i tako ispuni obećanje. Ta divna žena je rodom iz Modriče u Republici Srpskoj, a njen suprug Milašin je iz Prokuplja: imaju svoju firmu, žive i rade više od četiri decenije u inostranstvu. Hvala im u ime "Vesti".


- Plakala sam od muke kada sam videla da je taj njima toliko dragoceni aparat oštećen tokom transporta iako sam danima birala i nazivala vodeće medicinske firme širom Nemačke. Sva sreća da sam ja prva otkrila oštećenje jer sam htela da ovim mučenicima dodam uz aparat i neke masti i lekove protiv dekubitusa. Mogu misliti kakav bi šok doživeli da su primili neupotrebljiv aspirator - kazala nam je u telefonskom razgovoru naša čitateljka, dok smo je tešili rekavši da je već jedan stigao iz Amerike. - Odmah sam kod druge firme naručila novo pomagalo koje radi i na baterije i na struju, ne čekajući da se raspetlja situacija i refundira šteta - poručila je donatorka.

Uručenje u "Vestima": Radosav i Violeta Vulić
 

Tri ikone

Majka Violeta i ovoga puta se pismom zahvalila svim dijasporcima, a posebno porodicama Savić i Stanić iz Melsa u Švajcarskoj koje su im poslale uz novac i tri ikone. One zauzimaju posebno mesto u skromnom beogradskom domu porodice Vulić.

I zaista, u nedelju 2. novembra uručili smo majci Violeti i ocu Radosavu Vuliću aparat koji je stigao iz Nemačke uz poklon-paket čitateljke, ovoga puta u ispravnom stanju, uprkos njihovoj želji da ga "Vesti" daju nekome kome je potrebniji.

U razgovoru sa lekarima Instituta za majku i dete u Beogradu, gde se još uvek nalazi Nebojša na lečenju, saznali smo da je dobro u ovakvim slučajevima imati u kući i rezervno pomagalo, jer ako slučajno jedno otkaže, pacijent se hitno mora priključiti na drugi aparat.

Ipak, nešto i nismo rekli lekarima, a to je da smo i snimili Nebojšu u bolnici, smatrajući da nam je i to dužnost kako bi svi naši čitaoci videli dečaka kojem su nesebično pomagali tokom protekla dva meseca. A on je, hvala Bogu, i pažnji plemenitih ljudi, mnogo bolje i svi se nadamo da će uskoro kući.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Vulići, niste zaboravljeni!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online