Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Nada je u Istanbulu

Darija Petrović (13) iz Banje Koviljače trebalo bi 11. avgusta da bude na klinici Acibadem u Istanbulu, ali da bi otputovala na preglede i ispitivanja potrebno je 5.500 evra koje njena porodica nema.

Na pragu života: Darija Petrović
 

Prema rečima njene majke Gorice koja je samoinicijativno poslala njenu dokumentaciju u Tursku, jer već godinama nema medicinskog objašnjenja za devojčicine brojne zdravstvene tegobe. Odgovor iz Turske stigao je u roku od 24 sata, a termin je dobijen po hitnom postupku.


- Već 11. avgusta je zakazan neurološki pregled, a treba da budu obavljeni i pregledi kod interniste, hematologa, kao i analize na jednu retku bolest. Odbila sam neke skupe pretrage, jer možemo da ih uradimo u Srbiji. U cenu ulazi boravak od sedam dana, ispitivanja, pregledi i smeštaj za nas dve. Poziv nas je obradovao, ali i zabrinuo hoćemo li uspeti da u tako kratkom roku skupimo novac. Krajnje vreme je da Dariji bude utvrđena tačna dijagnoza, da dobije odgovarajuću terapiju, a nadamo se da ćemo to uspeti u Istanbulu - kaže majka Gorica koja godinama obilazi dečje ustanove u Srbiji.

Brinu za nepoznate: Marko Čupeljić sa sinom Lukom
 

Nadu da će ova šansa biti iskorišćena daju joj gestovi dobrih ljudi, poput Marka Čupeljića i Danijele Ferenčak, supružnika iz Frankfurta koji su ih nedavno posetili sa malim sinom Lukom.

- U "Vestima" su pročitali priču o Dariji i došli. Doneli su Dariji 200 evra i hvala im na tome. Nadamo se da će biti još humanih ljudi i da će Darija uspeti da ode u Istanbul - kaže zabrinuta majka dok čita razne medicinske nalaze.

Četvorogodišnja borba za Darijino zdravlje finansijski je iscrpela porodicu koja je prodala sve što ima i živi od penzije oca Dragiše koja iznosi 170 evra. Na sve nedaće i nedavna poplava im je oštetila kuću. Na potezu su sada dobri ljudi, a Petrovići se nadaju da će im pomoći i da će Darija i dalje zadržati osmeh na licu.

Veruje u dobre ljude

Darija od devete godine ima vrtoglavice, mučnine, povraćanja, glavobolje, krvarenja. Lekari u Srbiji su joj utvrdili oštećenje centra za ravnotežu, epilepsiju, boluje i od jedne vrste hemofilije, ima probleme sa vidom, a nađene su promene i na štitnoj žlezdi. Njena iznenadna krvarenja iz nosa mogu se zaustaviti samo lekovima. Kontakt sa porodicom Petrović možete ostvariti na telefone: 00381 15 818 936 ili na mob. 00381 61 256 9092.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Recite nam gde i kako dalje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online