Nada je u Istanbulu

Na pragu života: Darija Petrović
 

Prema rečima njene majke Gorice koja je samoinicijativno poslala njenu dokumentaciju u Tursku, jer već godinama nema medicinskog objašnjenja za devojčicine brojne zdravstvene tegobe. Odgovor iz Turske stigao je u roku od 24 sata, a termin je dobijen po hitnom postupku.


- Već 11. avgusta je zakazan neurološki pregled, a treba da budu obavljeni i pregledi kod interniste, hematologa, kao i analize na jednu retku bolest. Odbila sam neke skupe pretrage, jer možemo da ih uradimo u Srbiji. U cenu ulazi boravak od sedam dana, ispitivanja, pregledi i smeštaj za nas dve. Poziv nas je obradovao, ali i zabrinuo hoćemo li uspeti da u tako kratkom roku skupimo novac. Krajnje vreme je da Dariji bude utvrđena tačna dijagnoza, da dobije odgovarajuću terapiju, a nadamo se da ćemo to uspeti u Istanbulu - kaže majka Gorica koja godinama obilazi dečje ustanove u Srbiji.

Brinu za nepoznate: Marko Čupeljić sa sinom Lukom
 

Nadu da će ova šansa biti iskorišćena daju joj gestovi dobrih ljudi, poput Marka Čupeljića i Danijele Ferenčak, supružnika iz Frankfurta koji su ih nedavno posetili sa malim sinom Lukom.

- U "Vestima" su pročitali priču o Dariji i došli. Doneli su Dariji 200 evra i hvala im na tome. Nadamo se da će biti još humanih ljudi i da će Darija uspeti da ode u Istanbul - kaže zabrinuta majka dok čita razne medicinske nalaze.

Četvorogodišnja borba za Darijino zdravlje finansijski je iscrpela porodicu koja je prodala sve što ima i živi od penzije oca Dragiše koja iznosi 170 evra. Na sve nedaće i nedavna poplava im je oštetila kuću. Na potezu su sada dobri ljudi, a Petrovići se nadaju da će im pomoći i da će Darija i dalje zadržati osmeh na licu.

Veruje u dobre ljude

Darija od devete godine ima vrtoglavice, mučnine, povraćanja, glavobolje, krvarenja. Lekari u Srbiji su joj utvrdili oštećenje centra za ravnotežu, epilepsiju, boluje i od jedne vrste hemofilije, ima probleme sa vidom, a nađene su promene i na štitnoj žlezdi. Njena iznenadna krvarenja iz nosa mogu se zaustaviti samo lekovima. Kontakt sa porodicom Petrović možete ostvariti na telefone: 00381 15 818 936 ili na mob. 00381 61 256 9092.


 

2024 © - Vesti online