Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 31.08.2014.
08:22
B. R. - Foto: Vesti A

Prodaju kuću zbog zdravlja jedinice!

Porodica 13-godišnje bolesne Darije Petrović iz Banje Koviljače, kojoj su naši čitaoci iz dijaspore i Srbije u rekordnom roku prikupili sredstva od 4.500 evra za odlazak na ispitivanje u istanbulsku bolnicu Acibadem, javila se "Vestima" po povratku iz Turske, kako bi prvo s našim plemenitim darodavcima podelili novosti. I lepe i teške. Da Darija ne boluje bez razloga, potvrdili su turski lekari uspostavivši konačnu dijagnozu - hemofilija tip A. Reč je o retkoj genetskoj bolest koja sprečava zgrušavanje krvi, a još ređoj kod žena. Za ovu boljku zasad nema leka, ali hiljade obolelih širom sveta, uz stalnu terapiju, obavljaju normalne aktivnosti.

Sve za zdravlje ćerke: Majka Gorica Petrović
 


- Zahvaljujemo se celom osoblju klinike koje je brzo i efikasno otkrilo od čega tačno boluje Darija, i pri tome su štedeli svaki naš i vaš evro - priča majka Gorica, koja se raduje činjenici da se bolest može držati pod kontrolom. - Pronađene su joj krvave ciste na levom plućnom krilu, jetri, blizu srčane aorte, želucu, debelom crevu... kao posledica neblagovremenog lečenja osnovne bolesti. Na klinici je odmah uspešno razbijena cista epifize. Darija je dobila adekvatnu terapiju, mnogo se bolje oseća, a sledeći odlazak na kontrolni pregled nas očekuje početkom oktobra. Rečeno nam je i to da bi kontrole, od kojih svaka košta 2.000 evra, mogle da potraju i tokom godinu dana, dok se stanje potpuno ne stabilizuje.

Prijatelji u muci

Darija i njeni roditelji zahvaljuju se svim čitaocima "Vesti" koji su ih i posećivali u njihovom domu i slali donacije. Ovoga puta posebne pozdrave šalju dobrotvorima Stanislavu i Zori Božić iz Brisela, kao i Dejanu Nikoliću iz Australije koji su i tokom njihovog boravka u Turskoj bili s njima na stalnoj telefonskoj vezi. I tešili ih...


A potom sledi ona ružna vest: da bi sve to realizovali, jer im je najpreče zdravlje deteta, Darijini roditelji odlučili su da prodaju poslednje što imaju - kuću u Banji Koviljači, inače oštećenu u nedavnim poplavama.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

"Dali smo već oglas za prodaju, idemo pod kiriju, a nadamo se i isplati odštete zbog poplava. Grad nam je obećao i pomoć u lečenju Darije. Zasad je i jedno i drugo na obećanju. Iako ćemo biti podstanari, nećemo odustati od pružene nam šanse u Istanbulu. Čvrsto verujemo da ćemo za 12 meseci reći da je Darija spremna za novi početak, bez straha od budućnosti", poručuje porodica Petrović.

 

Danak kišama

Kada su se Darija i majka vratile iz Istanbula dočekao ih je novi maler - pola fasade s njihovog doma je otpalo od vlage koju je izazvala poplava. Malter je otpao i sa unutrašnje i spoljašnje strane, pa je otac morao da obije zidove kuće i spolja i iznutra.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Recite nam gde i kako dalje
HUMANITARNI MOST Nada je u Istanbulu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online