Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 30.06.2014.
12:00
Z. Gligorijević - Vesti - Foto: Z. Gligorijević A

Svaka pomoć dobrodošla

Doživotni invalid 31-godišnji Saša Ilić iz Ćuprije, koji je radeći na objektu investitora Velimira Stamenkovića iz istog grada, pao sa zgrade, o kome su "Vesti" više puta pisale, kaže da svaka novčana pomoć koja stigne od čitalaca našeg lista za njega znači mnogo.

Obradovani pažnjom i pomoći: Saša Ilić sa suprugom i ćerkicom
 


Pre svega, dokazuje da neko koga ne poznaje, misli i pazi na njega, dok u Srbiji ne može da pronađe pravdu. Pristigao prilog od 100 dolara pretvorenog u domaću valutu, redovnog donatora S. N. iz Sidneja, o čemu smo već pisali, Saša, njegova supruga Ljiljana i njihova 15-mesečna ćerkica, potrošiće na hranu i druge životne potrepštine.


- Ukoliko se do 20. oktobra ne donese presuda, nastupiće apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja i niko neće biti kriv za moju nesreću. Ovo je deseta godina kako traje sudski proces u kome pokušavam da dobijem materijalnu nadoknadu za svoj invaliditet, jer dalekovod sa kog me je udarila struja i bacila na zemlju, nije smeo da bude blizu gradilišta. Stamenković izbegava da dođe na poslednja četiri ročišta. Na poslednje nisu došli ni njegovi advokati. Sledeće je zakazano tek za 15. jul - kaže razočarano Saša i dodaje da mu advokat koji je počeo da ga zastupa, uliva poverenje i da misli da će uskoro konačno dobiti presudu u svoju korist.


Uprkos sudskim peripetijama sa kojima se bori već punu deceniju, Saša je poželeo da se od srca zahvali svom dobročinitelju, koji je pažnjom i dobročinstvom obradovao njegovu porodicu.


- Besparica je svuda i često se pitamo kako uopšte preživljavamo, ne sami mi, nego i mnogi naši sugrađani. Zato nam ovaj dar tog dobrog čoveka iz daleka, ma ko daje, od velikog značaja. Kako u materijalnom, ako ne i više, u ljudskom smislu. Neka mu se dobro još boljim vrati - poručio je Saša dobročinitelju iz Sidneja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


U nastavku razgovora, dodaje da se nada skorijem raspletu njegovog slučaja na sudu. Advokat je, takođe optimista, pošto je sudija naložio da u roku od nedelju dana Stamenković dostavi izveštaj od konzilijuma lekara da je bolestan, a ukoliko izveštaj ne stigne, da će mu odrediti pritvor do sledećeg suđenja.ki je pomoći

- Ne znam zašto je ovo suđenje toliko komplikovano, kada je sve jasno od samog početka. Saša je radio na tom gradilištu, povredio se i sleduje mu naknada. U krajnjem slučaju, ljudski je da mu se pomogne, jer je ostao doživotni invalid, koji ništa ne može sam da uradi. Za njega je napor i da se popne na četvrti sprat da bi došao do svog stana. Ne može sam da jede, da se presvuče, čak ni da popije lek ako mu pozli... - zaključio je Sašin advokat Sadžaković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online