Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Nema nam života bez dobročinitelja

Prilikom posete reportera "Vesti" 39-godišnjem Dejanu Miloševiću iz Vranja, ratniku obolelom od vijetnamskog sindroma, dijabetesa, osteoporoze i lakšeg oblika gangrene, kako bismo mu uručili donaciju od 500 dolara, dar Milana Štrbca i Đure Čalića iz Australije, saznali smo da je majci Vesni i njena firma Jumko uplatila pomoć za lečenje u iznosu od 120 evra.

Dejan Milošević sa majkom Vesnom
 

Novopristigla pomoć Dejanu i njegovoj bolesnoj majci i više je nego dobrodošla, budući da u poslednje vreme nemaju nikakvih primanja. Žive samo od samilosti naših plemenitih čitalaca iz dijaspore koji im, istina, godinama zdušno pomažu. A novac im je najčešće preko potreban za lekove.


Posle sedam meseci lečenja, njenom sinu Dejanu na Odeljenju hirurgije u Vranju, bolest se samo pogoršala, a utvrđeno je da pored gangrene na levom palcu noge ima i osteoporozu na nogama.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Stopala i noge su mu se iskrivili, otekli, a palac na nozi pocrneo. Zbog visokog nivoa šećera sada tri puta dnevno prima insulin, a i lekovi su mu pojačani zbog vijetnamskog sindroma, stečenog u ratu u Republici Srpskoj - priča majka Vesna, koja je nedavno na praznik Svete trojice bila u gradskoj Sabornoj crkvi u Vranju, gde je upalila sveće za njihovo zdravlje, za zdravlje dobrotvora, kao i za sve pretke spominjući ih u molitvama.


- Hvala ovim predivnim ljudima iz Australije, hvala im do Boga, neka im praznik Svete trojice njihov dom ispuni blagodetima, da im donese mir, zdravlje i sreću. Hvala im do Boga, pored svih muka doneli su nam osmeh na licu! Nema nam života bez naših dobročinitelja! Oni su naša jedina svetlost u mračnom tunelu, u muci i bedi, koje nikako da se otrgnu od nas. Mnoge su nas nevolje snašle i još je tako. Preživeli smo ih samo zahvaljujući ovako dobrim ljudima. Mnogi su nas se, nažalost, odrekli i okrenuli nam leđa, ali uz nas su sada neki drugi, nama nepoznati dragi ljudi - dočekala je ovim rečima majka Vesna reportere "Vesti".


Ona radi kao kuvarica u Jumku, nekad tekstilnom gigantu koji je posrnuo i gde mesecima radnici nisu primali plate u rasponu od 100 do 150 evra. Poslednjih meseci bili su štrajkovi, blokade autoputa od strane radnika, a Vesna je vodila svoju bitku za spas zdravlja svog Dejana. Njena firma se izgleda izvukla iz velikih problema, što smo poželeli i Vesni i njenom sinu Dejanu, uz želju da ih i zdravlje ubuduće bolje služi. Ništa drugo i oni ne žele.


- Dejan je mladost i zdravlje dao za odbranu srpske nejači u Republici Srpskoj kao dobrovoljac. Red je da i njega Bog pogleda i podari mu malo više zdravlja i radosti - ispraća nas majka Vesna.

Direktore, svaka čast

- Moja firma Jumko je počela da radi, ali su plate isplaćene samo aktivnim radnicima. A ja sam zbog operacije oka i Dejanovih bolesti bila na bolovanju. Odlučili su da ne isplaćuju radnike na bolovanju jer ima i zloupotreba. Moja koleginica je skinula tekst o nama sa portala "Vesti" i odnela ga novom direktoru Goranu Đorđeviću. Kada je pročitao, odmah je naredio da mi se uplati pomoć od 120 evra u dinarima. Hvala i njemu i firmi, ovo mi se prvi put dogodilo - čudi se Vesna.

 

I komšije priskočile

- Dejan odnedavno prima insulin, tri puta dnevno. U međuvremenu, morala sam na operaciju katarakte oka i bila sam devet dana u bolnici. Pošto je vezan za mene, veoma se uplašio šta će biti sa mnom. Od tolikog straha, šećer mu je skočio na 16 jedinica. To je opet prouzrokovalo da mu se pojavi nova rana na palcu noge, pa je morao da ide u bolnicu svaki dan. Vozile su ga komšije i donosile mu hranu, Bog im sreću dao. Novac koji smo dobili taman ćemo iskoristiti da se razdužimo za prevoz, hranu u prodavnici i da imamo za lekove - priča Vesna.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Biće im toplo ove zime!
HUMANITARNI MOST Začarani krug zle sudbine
HUMANITARNI MOST Lekovi na prvom mestu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online