Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 02.06.2014.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Osmesi i radost ispunili dom Velimirovića

Za 35-godišnju udovicu Milunku Velimirović iz Golemog Sela u Poljanici kod Vranja, njenu ćerku Milenu (13) i sina Miroslava (11), posredstvom Redakcije "Vesti", nedavno je stigao poklon-paket anonimne dobročiniteljke iz Nemačke.

Zahvalni: Milunka Velimirović sa sinom i ćerkom
 

To je ujedno i bio povod da ih naši reporteri posete, uruče im poklone i saznaju kako su. Pristigli darovi doneli su im veliku radost, a pre svega saznanje da je neko iz daleka mislio na njih i poželeo da ih obraduje.


- Hvala dobrotvorki ko god da je. Izazvala je dečici osmeh na licu i uselila veliku radost u njihova srdašca, što niko nije uspeo već dugo vremena. Neka joj Bog podari zdravlje i neka čuva njenu porodicu za vek vekova - kaže Milunka.

Para niotkuda

- Najviše me boli što deca odrastaju, a ne znam kako da ih školujem, da postanu ljudi. Dobri su đaci, hoće da uče, ali para nemamo ni za sveske, olovke, užinu, a kamoli za ostalo. Da li će doći bolje vreme? Sve se nadam da hoće, da se bar deca izvuku iz ove bede - ispraća nas Milunka drhtavim glasom...

U paketu dobročiniteljke bila je brižljivo spakovana odeća i obuća, posebno za decu koja nisu skrivala radost svojim veselim uzvicima. Istina, u njihovom skromnom domu nije bilo osmeha otkako je glava porodice Jovica tragično preminuo u aprilu prošle godine. Milunka i njena nejač ostali su bez igde ičega, a taj dan koji ih je zavio u crno Velimirovići nikada neće zaboraviti.


- Šta je mogao siromah? Svakog jutra kad ustanemo prvo pomislimo zašto toliko radimo kad od toga ništa ne izlazi na videlo. Vodu nismo imali, živimo u planini gde je put nikakav. Kad padne kiša, ni peške ne može da se prođe. Silne nevolje i brige kako ćemo i da li ćemo imati za ono najosnovnije oteraše mog Jovicu na večni počinak - uzdiše Milunka.


Godinu dana je prošla od tragičnog događaja. U početku su im pomagali samo čitaoci "Vesti", ali kako se njihov zli usud pročuo i u okolini, naišli su na veliku solidarnost meštana Poljanice i policijske uprave Vranje, koji su im uveli vodu u kuću sa izvora udaljenog oko 300 metara. Majka Milunka i dalje radi u Jumku, gde plate kasne i više od šest meseci. Sa bolesnim svekrom Vladom i decom čuvaju kravu hraniteljku i bave se sitnom poljoprivredom kako bi preživeli.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Muke po ratniku
HUMANITARNI MOST Dva ratna druga
HUMANITARNI MOST Za svakog ponešto
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online