Ponedeljak 02.06.2014.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Osmesi i radost ispunili dom Velimirovića

Zahvalni: Milunka Velimirović sa sinom i ćerkom
 

To je ujedno i bio povod da ih naši reporteri posete, uruče im poklone i saznaju kako su. Pristigli darovi doneli su im veliku radost, a pre svega saznanje da je neko iz daleka mislio na njih i poželeo da ih obraduje.


- Hvala dobrotvorki ko god da je. Izazvala je dečici osmeh na licu i uselila veliku radost u njihova srdašca, što niko nije uspeo već dugo vremena. Neka joj Bog podari zdravlje i neka čuva njenu porodicu za vek vekova - kaže Milunka.

Para niotkuda

- Najviše me boli što deca odrastaju, a ne znam kako da ih školujem, da postanu ljudi. Dobri su đaci, hoće da uče, ali para nemamo ni za sveske, olovke, užinu, a kamoli za ostalo. Da li će doći bolje vreme? Sve se nadam da hoće, da se bar deca izvuku iz ove bede - ispraća nas Milunka drhtavim glasom...

U paketu dobročiniteljke bila je brižljivo spakovana odeća i obuća, posebno za decu koja nisu skrivala radost svojim veselim uzvicima. Istina, u njihovom skromnom domu nije bilo osmeha otkako je glava porodice Jovica tragično preminuo u aprilu prošle godine. Milunka i njena nejač ostali su bez igde ičega, a taj dan koji ih je zavio u crno Velimirovići nikada neće zaboraviti.


- Šta je mogao siromah? Svakog jutra kad ustanemo prvo pomislimo zašto toliko radimo kad od toga ništa ne izlazi na videlo. Vodu nismo imali, živimo u planini gde je put nikakav. Kad padne kiša, ni peške ne može da se prođe. Silne nevolje i brige kako ćemo i da li ćemo imati za ono najosnovnije oteraše mog Jovicu na večni počinak - uzdiše Milunka.


Godinu dana je prošla od tragičnog događaja. U početku su im pomagali samo čitaoci "Vesti", ali kako se njihov zli usud pročuo i u okolini, naišli su na veliku solidarnost meštana Poljanice i policijske uprave Vranje, koji su im uveli vodu u kuću sa izvora udaljenog oko 300 metara. Majka Milunka i dalje radi u Jumku, gde plate kasne i više od šest meseci. Sa bolesnim svekrom Vladom i decom čuvaju kravu hraniteljku i bave se sitnom poljoprivredom kako bi preživeli.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online