Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 04.05.2014.
10:04
B. G. - Foto: Z. Dedić A

Pusti snovi postaju stvarnost

Ozaren i presrećan, Janoš Pap, glava sedmočlane familije iz prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina, obavestio je reportere "Vesti", kao što je i obećao, da je uspeo da postavi novu kapiju, zahvaljujući novcu pristiglom od naših čitalaca. A, posebno od donacija pristiglih iz Nemačke od Angele Tadić i Ivka Kneževića, o kojima smo već pisali.

Radilo se dan i noć: Janoš Pap sa suprugom i ćerkom
 

- To je bio prioritet. Stara trošna kapija skoro da je pala i morala je da se zameni. Da nije bilo razumevanja plemenitih zemljaka iz dijaspore, sami to nikada ne bismo mogli da učinimo. Još jednom, hvala svima do neba. Radili smo danonoćno, a pomagale su i komšije. Od ostatka građevinskog materijala uspeli smo da izbetoniramo stazu od ulice

Obećano - ispunjeno: Janoš Pap

skroz do kuće, tako da sada uživamo u onom što smo oduvek želeli - u dahu je ispričao Janoš, ponosno pokazujući novu drvenu ogradu i kapiju.

Napominje da mu nedostaje samo još kvaka za kapiju, ali i da će to rešiti narednih dana. Samim tim, rešili su jedan od gorućih problema. Drugi, a to je kopanje bunara, za njih je sada je samo san, jer im nije preostalo dovoljno novca i za to. Saznavši za njihove muke posredstvom "Vesti", anonimni donator iz Nemačke, u međuvremenu, poslao im je 100 evra, vrativši nadu da će im se, možda, i taj san u skorije vreme ostvariti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Za bunar nam je potrebno negde oko 350 evra. Tako bismo useve u stakleniku mogli da zalivamo iz sopstvenih resursa, a ne vodom iz gradskog vodovoda, koja je preskupa, a često i neispravna. Plastenik je naš spas i jedini garant da će porodica preživeti do jeseni. Zato moram da budem ambiciozan i razmišljam u pravcu početka radova na kopanju bunara. Budućnost moje četvoro dece, od kojih je troje teško mentalno zaostalo, stalno mi je na pameti. Moram da im obezbedim im kakvu-takvu sutrašnjicu. Ovom prilikom želim da se još jednom od srca zahvalim tom dobrom gospodinu koji nam je svojim humanim gestom dao nadu da ćemo uspeti i ovaj problem da savladamo. Činjenica je da bi naš život bez ovako dobrih ljudi, bio teška tragedija - zaključio je Janoš koji ovih dana traži bilo kakav posao za najstarijeg sina Kristijana.

Zahvalnost sugrađanki

- Posebnu zahvalnost naša porodica duguje i gospođi Saški iz Vojvođanske inicijative, koja nam je u više navrata pomagala. Ona je zaista ljubazna i humana gospođa i koliko je to u njenoj mogućnosti, uvek je tu da pomogne i pritekne u pomoć, što nama mnogo znači - kaže Janoš Pap.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lepa reč najlepši dar
HUMANITARNI MOST Glas iz duše jedne žene
HUMANITARNI MOST Pomaže Bog, redakcijo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online