Nedelja 04.05.2014.
10:04
B. G. - Foto: Z. Dedić

Pusti snovi postaju stvarnost

Radilo se dan i noć: Janoš Pap sa suprugom i ćerkom
 

- To je bio prioritet. Stara trošna kapija skoro da je pala i morala je da se zameni. Da nije bilo razumevanja plemenitih zemljaka iz dijaspore, sami to nikada ne bismo mogli da učinimo. Još jednom, hvala svima do neba. Radili smo danonoćno, a pomagale su i komšije. Od ostatka građevinskog materijala uspeli smo da izbetoniramo stazu od ulice

Obećano - ispunjeno: Janoš Pap

skroz do kuće, tako da sada uživamo u onom što smo oduvek želeli - u dahu je ispričao Janoš, ponosno pokazujući novu drvenu ogradu i kapiju.

Napominje da mu nedostaje samo još kvaka za kapiju, ali i da će to rešiti narednih dana. Samim tim, rešili su jedan od gorućih problema. Drugi, a to je kopanje bunara, za njih je sada je samo san, jer im nije preostalo dovoljno novca i za to. Saznavši za njihove muke posredstvom "Vesti", anonimni donator iz Nemačke, u međuvremenu, poslao im je 100 evra, vrativši nadu da će im se, možda, i taj san u skorije vreme ostvariti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Za bunar nam je potrebno negde oko 350 evra. Tako bismo useve u stakleniku mogli da zalivamo iz sopstvenih resursa, a ne vodom iz gradskog vodovoda, koja je preskupa, a često i neispravna. Plastenik je naš spas i jedini garant da će porodica preživeti do jeseni. Zato moram da budem ambiciozan i razmišljam u pravcu početka radova na kopanju bunara. Budućnost moje četvoro dece, od kojih je troje teško mentalno zaostalo, stalno mi je na pameti. Moram da im obezbedim im kakvu-takvu sutrašnjicu. Ovom prilikom želim da se još jednom od srca zahvalim tom dobrom gospodinu koji nam je svojim humanim gestom dao nadu da ćemo uspeti i ovaj problem da savladamo. Činjenica je da bi naš život bez ovako dobrih ljudi, bio teška tragedija - zaključio je Janoš koji ovih dana traži bilo kakav posao za najstarijeg sina Kristijana.

Zahvalnost sugrađanki

- Posebnu zahvalnost naša porodica duguje i gospođi Saški iz Vojvođanske inicijative, koja nam je u više navrata pomagala. Ona je zaista ljubazna i humana gospođa i koliko je to u njenoj mogućnosti, uvek je tu da pomogne i pritekne u pomoć, što nama mnogo znači - kaže Janoš Pap.

2024 © - Vesti online