Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Dragi Đorđe neka vas zdravlje služi i Bog čuva!

Desetak dana pošto su iz daleke Australije od porodice Gavrilović iz Sidneja dobile donaciju od 500 dolara, na adresu Cvete (95) i Stane (75) Minić, majke i ćerke, koje žive same u zabitom Dragočevu na Rogozni, stigla je još jedna radost. Za tu sreću pre svega zaslužan je naš stalni čitalac i poznati dobrotvor 92-godišnji Đorđe Čordašević iz Toronta, koji je ovim ubogim i onemoćalim staricama poslao 10.000 dinara.

Zaplakale kada su primile donaciju: Cveta i Stana Minić

Ovaj novac, kao i uvek, izdvojio je od penzije zarađene u otadžbini, koju uglavnom deli nemoćnima i bolesnima širom Srbije. Zbog snega i lošeg vremena u Dragočevo se nije moglo bez terenskog vozila ili zaprege, pa je po ovaj prilog u Lukare podno planine, odakle polaze svi putevi prema selima na Rogozni, došao Cvetin i Stanin rođak Vito Minić. On bakama, kad god zatreba, u Lukarima ili Novom Pazaru nabavlja namirnice, lekove, opanke i druge najosnovnije potrepštine. I ovoga puta, ladom nivom, Vito im je odneo brašno, zejtin, šećer, mleko, kafu, sijalice, lekove...


- Čule smo za donaciju od gospodina Čordaševića i čekale smo da nam stigne njegov dar, jer smo iz banke preko našeg poštara Rada Jokovića, dobile obaveštenje da nam je ovaj dobri čovek, koga ne poznajemo, a koji je o nama, u dalekoj Kanadi, čitao u novinama, poklonio za nas velikih 10.000 dinara. Posebno nas je dirnulo saznanje da je Đorđe novac odvojio od svoje penzije, koju sigurno nije lako stekao, ali i to da pomaže i drugoj sirotinji u Srbiji. Zato smo se site isplakale kada nam je stigao novac. Pozdravite tog dobrog i humanog čoveka u naše ime. Hvala mu što nas se setio u dalekom svetu, neka ga Bog čuva i zdravlje služi - priča Stana Minić sa kojom smo razgovarali putem Vitinog mobilnog telefona.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Istina, Cveta i Stana pune tri decenije i nisu "silazile" u Novi Pazar. Zbog bolesne majke, Stana se nije udala i nije svojevremeno, kao mnogo njenih vršnjaka, otišla sa Rogozne. Nemaju bliže rodbine, a o njima brinu retke komšije i rođaci iz plemena Minića, koji žive u susednim selima i Novom Pazaru. Starice su prošle jeseni, neposredno pred zimu, od Hida Muratovića, humanitarca iz Novog Pazara, dobile novi šporet "smederevac", koji im je tokom zime mnogo značio. Nisu oskudevale ni u brašnu ni u drugim namirnicama, a i zdravlje ih je, ako se imaju u vidu njihove godine, solidno služilo.


- Obećali su nam Hido i Vito da će nam, kad se prolepša vreme, u selo dovesti lekara da nas pregleda i prepiše lekove. Od Hida očekujemo i pet-šest kokošaka koje nam je još jesenas obećao. One koje trenutno imamo ne mogu da nas prehrane, a one su nam, uz trošnu kuću u kojoj živimo, jedino bogatstvo koje imamo - ističe Stana Minić.
Njene reči je potvrdio humanista Hido Muratović, istakavši da čekaju lepše vreme i prohodnije puteve, kako bi ispunili želje ovih baka.
 

Mirne i bezbrižne

- Još nam stoji deo para koje su nam iz Australije poslali Gavrilovići. Hido Muratović nam je doneo mnogo namirnica, pa jedno vreme ne moramo trošiti donacije koje smo dobile. Čuvaćemo to da nam se nađe za ne daj Bože, jer smo stare i bolesne, pa ne možemo ništa da radimo. Ovo je prvi put u poslednje tri decenije da u rukama imamo nešto novca - kazala je Stana Minić.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Plakala je od sreće
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online